Dingusio M. Davidonio paieškose – žvejų pajėgos net iš Pakruojo: Nerį žvalgė specialia įranga

Į prieš kelias savaites dingusio 15-mečio Mykolo Davidonio paieškas savaitgalį leidosi žvejų ekipažai. Išžvalgyta didelė Neries teritorija. Kol kas nėra jokių apčiuopiamų rezultatų, tačiau nuleisti rankų neketinama.

Upės dugną vasario 26-ąją specialia įranga apžiūrėjo penki žvejų ekipažai. Tarp jų – ir Mykolo tėtis Mindaugas.

„Neris yra srauni ir sekli, todėl sudėtinga tokioms paieškoms. Gelbėtojai negali aprėpti tokių plotų. Jie gali panerti arba nuleisti kamerą. Tokia įranga, tiriančia lokaciją, jie dirba mažiau nei mes, žvejai, kurie ją naudojame tikrai labai dažnai – beveik kiekvieną dieną. Skenavome visą dugną, papildomai išžiūrėjome ir krantą, nors ten jau buvo nemažai žmonių žvalgyta anksčiau“, – pasakojo Mykolo paieškose su kolegomis dalyvavęs žvejys profesionalas Evaldas Bubulis.

Susiskirstę sektoriais žvejai tyrinėjo teritoriją nuo Valų (kaimas Trakų rajono savivaldybėje – aut. past.) link Gariūnų tilto, „Litexpo“ ir tolėliau – iš viso 40 kilometrų kiekvienoje Neries pusėje. „Įranga, kurią naudojome, rodo tai, kas yra dugne. Tai – kaip vizualizacija: žolės, smėlis, akmenys. Esu beveik garantuotas, kad tame ruože, kurį mes visi patikrinome, ieškomo objekto nėra. Jis arba nuneštas tolyn, arba yra krante. Plaukėme tik 3 km/val. greičiu“, – detalizavo pašnekovas.

E. Bubulis ieškoti M. Davidonio atvyko iš Pakruojo, o jo kolegos – iš Šakių, Kauno, Vilniaus. „Kalbėsiuosi su Mykolo tėčiu Mindaugu, klausiu, kaip jie planuoja tęsti paieškas ateityje, nes į jas įsitraukia ir daugiau žmonių, plaukiančių kanojomis, ir kitomis priemonėmis. Diskutuosime, galbūt leisimės ir vykdysime paiešką dar žemesnėse vietose“, – sakė žvejys profesionalas.

E. Bubulio vizualizacija.

Jis teigė sekmadienį dugno skenavimo nuotraukų nedaręs, tačiau sutiko pasidalyti vizualizacijomis, kaip tai atrodo. E. Bubulis pridūrė, kad paieškose, kai ieškoma dingusio žmogaus, jis dalyvavo pirmą kartą. 

„Mykolo istoriją seku viešojoje erdvėje. Kai pamačiau, kad prašomi prisijungti žvejai mėgėjai, iš karto atsiliepiau ir pasakiau, kad suorganizuosiu kolegas šiam reikalui“, – atviravo E. Bubulis.

M. Davidonio paieškoms feisbuke sukurtoje grupėje sekmadienį skelbta, kad penki kateriai/motorinės valtys specialia įranga žvalgė Nerį didesniame nei 50 km ruože.

„Baidarėmis paieška vyko iki pat Kernavės. Ačiū paieškų dalyviams, kurie skiria ne tik savo laiką, bet ir įrangą, ją atsiveža iš įvairiausių Lietuvos vietų. Dažnai sulaukiame klausimų, komentarų, kodėl ieškoma tik upėje. Primename paieškų žemėlapį. Čia esame sužymėję pagrindines tikrintas vietas. Jų yra ir dar daugiau, žymime pagrindines, kad jos nebūtų dubliuojamos. Jau buvome minėję, bet pasikartosime, kad apieškomi ir apleisti namai, šuliniai, vamzdžiai. Taigi, jeigu norite pasidalinti savo įžvalgomis, mums galite parašyti mykolopaieska@gmail.com. Kol neturime kitos informacijos, paieškos ir toliau bus koncentruojamos upėje ir šalia jos. Dėkui nenuilstantiems paieškų dalyviams“. – rašoma socialiniame tinkle.

Vilniečio buvo pasigesta šeštadienio, vasario 5-osios, vakarą. Artimieji per socialinius tinklus paprašė visuomenės pagalbos. Paskutinį gyvą kontaktą penkiolikmetis su draugais turėjo šeštadienį, apie 16 val. prie Vingio kino teatro.

Maždaug po pusvalandžio vaizdo skambučiu bendravo su draugu.  Turimais duomenimis, šeštadienį 16.10 val. vaikinas išlipo iš 4 troleibuso miesto centre, Kražių stotelėje ir nuėjo upės link, buvo prie Operos ir baleto teatro stotelės. Mačiusių jaunuolį ar žinančių papildomos informacijos prašoma skambinti numeriu +37061216174 arba policijai 112.



NAUJAUSI KOMENTARAI

-

- portretas
Su Bartoševičium smaginasi lovyteje opa opa opapa

.

. portretas
bla bla bla

Gal

Gal portretas
Internete rašo, kad paprastai skenduoliai iškyla į vandens paviršių po trijų ar penkių dienų nebent kūnas kažkur įsipainioja ir negali iškilti. Toks skenduolio iškilimas į paviršių yra aiškinamas tuo, kad žarnyne esančios bakterijos po žmogaus mirties pradeda kaupti dujas ir tos dujos ir iškelia skenduolį į paviršių . Tai nežinia kiek ta paieška exhalokatoriai turi prasmės.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių