Dėl dezertyravimo nuteistam buvusiam KASP karininkui lieka galioti lygtinė bausmė

Vilniaus apygardos teismas antradienį atmetė dėl dezertyravimo nuteisto buvusio Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) karininko skundą ir paliko galioti jam skirtą lygtinę laisvės atėmimo bausmę.

Vilniaus miesto apylinkės teismas šių metų spalį Tomui Šilanskui skyrė laisvės atėmimo bausmę šešiems mėnesiams, jos vykdymą atidedant vieneriems metams.

Taip pat teismas nuteistąjį įpareigojo būti registruotam Užimtumo tarnyboje ir neišvykti už gyvenamosios vietos ribų be priežiūrą vykdančios institucijos leidimo.

T. Šilanskas buvo nuteistas už tai, kad nuo šių metų gegužės 7 iki 26 dienos be pateisinamų priežasčių neatvyko į tarnybos vietą ir tokiu būdų dezertyravo.

Skunde nuteistasis prašė jį atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės perduodant pagal laidavimą be užstato Ž. Š.

„Apelianto manymu, skundžiamu nuosprendžiu jis buvo pripažintas kaltu ir nuteistas laisvės atėmimo bausme, jos vykdymą atidedant, neteisingai. Apylinkės teismas nepagrįstai ir šališkai vertino visus ištirtus bylos duomenis (...) ir priėmė neteisingą sprendimą“, – rašoma teismo nutartyje.

Jis nurodė, kad santuoka su Ž. S. yra nutraukta, todėl buvusios sutuoktinės tikėjimas, nuteistojo nuomone, gali jam daryti teigiamą įtaką, nes jie savo santykius atkūrė, kartu gyvena, rūpinasi dukterimi, kuria ateities planus.

Tačiau teismas nusprendė T. Šilansko skundą atmesti.

„Teisėjų kolegija konstatuoja, jog Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendis (...) yra teisėtas ir pagrįstas. Paskirta bausmė yra proporcinga jo nusikalstamiems veiksmams ir nėra aiškiai per griežta. Todėl naikinti skundžiamą nuosprendį dėl apeliaciniame skunde nurodomų motyvų nėra pagrindo“, – rašoma teismo nutartyje.

Portalas delfi.lt skelbė, kad Vilniaus miesto apylinkės teismas dar šių metų rugpjūčio pradžioje T. Šilanską nuteisė dėl dezertyravimo ir savavališko pasišalinimo iš tarnybos – už tai, kad jis be pateisinamos priežasties neatvyko į tarnybą nuo 2018 metų vasario 28 iki kovo 19 dienos ir nuo liepos 12 iki 18 dienos. Tada teismas KASP kapitonui skyrė vienerių metų ir penkių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant vieneriems metams.

Tačiau, anot portalo, kai ši baudžiamoji byla buvo nagrinėjama teisme, T. Šilanskas buvo paliktas tarnyboje, bet ir vėl dezertyravo – į tarnybos vietą neatvyko nuo šių metų gegužės 7 iki 26 dienos, todėl dar kartą buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.



NAUJAUSI KOMENTARAI

saulius

saulius portretas
Pagarba šiam zmogui,ši psiaudovalstybe jau seniai praradusi moralini veida

Geriausiai uždirbantis darbas

Geriausiai uždirbantis darbas portretas
Aš uždirbu gerą atlyginimą iš namų 5394 - 7285 dolerius per savaitę, kas yra neįtikėtina, mažiau nei prieš metus buvau bedarbis siaubingoje ekonomikoje. Kiekvieną dieną dėkoju Dievui, kad turėjau palaiminimą gauti šias instrukcijas, ir dabar mano pareiga yra sumokėti už jas ir pasidalyti su visais. tiesiog sekite šią svetainę ... ...................>>>>>>>>>>>> w­w­w.C­a­s­h­F­­l­­o­­w­7­7.C­o­m

Karys

Karys portretas
Cia balandio 1os pokstas ?Ot muslimu kariai kurie is karo zonos bega kaip zuikiai i europa.ot tie tai dezertyrai7
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių