Daugiau detalių apie rastą šešiametį: įtariama pagrobėja nedavė gerti, neleido eiti į tualetą

Trečiadienį pranešta, kad Vilniaus prekybos centre „Akropolis“ dingo šešerių metų berniukas. Apie 20 val. policija ir vaiko tėvai patvirtino, kad berniukas buvo rastas ir nustatyta jį išsivedusi moteris, kuri vėliau paguldyta į ligoninę.

Apie įvykių eigą, LNK.lt portalui papasakojo berniuko tėtis Vladas Linauskas.

– Kaip dabar jaučiatės?

– Ši para buvo sunkiai pakeliama. Man, kaip tėvui, nebuvo ramybės eiti miegoti. Pirmiausia, noriu padėkoti visiems žmonėms, kurie prisidėjo prie paieškų, visoms žiniasklaidos priemonėms viešinant žinutę.

Visų antra, reikia kažką daryti, reikia kažką spręsti dėl tokių situacijų, kai viešoje vietoje psichiškai nesveiki asmenys išsiveda vaikus ir uždaro savo bute dėl niekam nežinomo tikslo.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Kaip atrodė įvykių seka?

– Pirmasis informacijos šaltinis paskleidė klaidingą informaciją, jog vaikas buvo vežimėlyje. Vaikui yra šešeri metai ir jis tikrai yra per didelis būti vežimėlyje. Berniukas buvo vaikų poilsio zonoje, kadangi jis jau moksleivis, tai jam nereikėjo tokios priežiūros, kad reiktų stovėti šalia. Mama buvo protingai arti pirkdama marškinėlius šalia esančioje parduotuvėje.

– Kada tiksliai vaikas buvo išsivežtas moters?

– Apie 16 val. jau buvo aišku, kad vaikas yra išvežtas. Per dešimt minučių mano žmona pastebėjo, kad vaiko nebėra ir iš karto apsidairiusi nubėgo į informaciją, kad jie per garsiakalbį pašauktų mūsų vaiką. Tada kartu su darbuotojais stebėjo kameras realiu laiku, bet jos neparodė, jog vaikas yra kažkur šalia, tad buvo priimtas sprendimas atsukti kameras. Taip pamatė, jog mums visiškai nepažįstama moteris, iš išvaizdos netgi šiurpiai atrodanti, išsivedė vaiką, kuris nesispyriojo. Tik jiems priartėjus prie mūsų priparkuoto automobilio vaikas pradėjo muistytis. Paskui ji įsodino jį į autobusą, vėliau paaiškėjo, kad netgi ne vieną, ir nusivežė į savo butą.

– Kaip vaikas reagavo į visą situaciją?

– Jį surado bute, kurio duris policija turėjo išlaužti. Vaikas į tai žiūrėjo kaip į kelių valandų filmą. Jis viską nuo pradžių iki pabaigos papasakojo pareigūnams. Tik negalėjo paaiškinti, kodėl jį išsivedė, nes ta moteris tylėjo. Berniukas galbūt blokuoja tam tikras detales, nes jam gali būti gėda, kad išsigando.

Aš savo vaiką žinau – kai bendrauja su savais, jis gali parodyti, kad jam kažkas nepatinka. Bet kai į piešinį įeina svetimi žmonės, tada jis pasidaro pabrėžtinai mandagus, nori klausyti suaugusio, atsakyti į klausimus – jis tiesiog taip išauklėtas ir, matyt, ta moteris naudojo tokį psichologinį manipuliavimą.

– Ar jis kažkaip priešinosi?

– Jis pradėjo klykti stotelėje. O kai policija moters paklausė, kodėl pagrobė vaiką, ji ramiu tonu atsakė, kad čia mano anūkas. Ko gero, žmonėms, esantiems stotelėje, ji sakė tą patį. Ji – psichinis ligonis, ji galėjo bet ką prikurti.

– Kaip šiuo metu jaučiasi vaikas?

– Jis jau ir įvykio dieną racionaliai galvojo. Pasakojo, kad jam gerti nedavė, neleido į tualetą, kad televizorius senas, kad daug visokių nereikalingų daiktų prinešta. Jis man dar pasakė, kad policijai nesakė, bet, jo nuomone, ji yra alkoholikė. Kaimynai sakė, kad ji negeria, bet vaikas liudija kitaip.

Berniukas naktį miegojo ramiai, kėlėsi normaliu laiku, dabar žaidžia įprastus žaidimus. Medikai apžiūrėjo ir patikino, kad jo sveikata – gera. Tiesiog patys kelias dienas neleisime į mokyklą, kad pabūtų savo aplinkoje.

– Kokie tolimesni veiksmai?

– Bus tyrimas, policija sujungs visas detales į vieną byla. Žmona iš karto parašė pareiškimą.

Noriu pasidžiaugti labai jautriu visuomenės ir institucijų reagavimu, dėl to esu neišpasakytai dėkingas. Viskas vyko žaibo greičiu, jokių priekaištų neturiu. Visiems nuoširdžiai dėkoju, kad išgelbėjome vaiką.

LNK.LT primena, kad trečiadienį Vilniaus „Akropolyje“ buvo pagrobtas šešerių metų berniukas. Tą pačią dieną 1967 metais gimusi įtariamoji buvo sulaikyta. Skelbiama, kad anksčiau ji teista nebuvo. 

ELTA skelbta, kad moteris po įvykio buvo perduota medikams.

Kaip LRT radijui ketvirtadienį sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis, neatmestina, kad vaiko pagrobimu įtariama moteris turėjo sveikatos problemų, dėl jų ji ir galėjo taip pasielgti.

„Kiek matyti iš moters elgesio, ji neatrodo visiškai adekvati, turinti sveikatos problemų, todėl ji šiuo metu paguldyta į ligoninę. Matyt, tos sveikatos problemos ir lėmė, kad ji ryžosi tokiam žingsniui“, – sakė R. Matonis.

Jo teigimu, berniukas, kurį buvo išsivedusi moteris, šiuo metu jaučiasi gerai.

„Vaikas jaučiasi gerai, jis kažkokių sveikatos nusiskundimų neturėjo, atrodė puikiai. Jokio pavojaus jam nėra“, – komentavo policijos atstovas.

Atsukus prekybos centro vaizdo kameras, šios parodė, kad nepažįstama moteris vaiką nusivedė požemine perėja link autobusų stotelės.

Mažametis buvo surastas Šiaurės miestelyje, moters, kuri, kaip įtariama pagrobė berniuką, bute ir perduotas tėvams.

Tas, kas pagrobė svetimą vaiką arba sukeitė naujagimius, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rutenis

Rutenis portretas
Taigi, iš 20 komentaru, 16parašyti psichiniu ligoniu..todel nežiurint i viska visus šešiolika reiketu uzdaryti psuchinej, tame tarpe ir tuos keturis nepilnamecius

Teisybe vistiek islys is maiso

Teisybe vistiek islys is maiso portretas
Jeigu raso tokias pasakas reiskia nacistinis rezimas TURI KA SLEPTI ir NUKREIPTI zmoniu demesi i vaikiska sudeli.

Citata

Citata portretas
" Ji – psichinis ligonis, ji galėjo bet ką prikurti."... Daugiausia prikūrimo Lietuvoje atlieka seimo nariai prieš rinkimus. Tai ką, jie irgi...?
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių