Laisvės kovų dalyvių relikvijas išniekino iš neapykantos Lietuvai?

Policija antradienį pranešė radusi sostinės Lukiškių aikštėje iškastą atminimo kapsulę su laisvės kovų dalyvių relikvijų aprašais.

Vyras, įtariamas sostinės Lukiškių aikštėje iškasęs atminimo kapsulę su laisvės kovų dalyvių relikvijų aprašais, nusikaltimą galėjo įvykdyti iš nacionalinės neapykantos, sako įvykį tiriantys pareigūnai.

„Šiuo metu turime tris versijas dėl motyvų: vienas – kad iš chuliganiškų paskatų, kitas – iš savanaudiškų paskatų ir trečias – iš nacionalinės neapykantos“, – BNS sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus viršininkas Sigitas Šemis.

Anot jo, 1996 metais gimęs įtariamasis kurį laiką yra gyvenęs Rusijoje, dabar reziduoja Vilniuje.

Pasak S. Šemio, pirmadienio vakarą sulaikytas vyras žinomas policijai dėl galimų ankstesnių buitinių nusikaltimų. Dar sprendžiama, ar prašyti jam skirti suėmimą.

„Jį galima pavadinti buitiniu nusikaltėliu: anksčiau yra pradėtas ikiteisminis tyrimas ir jam pareikšti įtarimai dėl to, kad jis iš savo močiutės vasario mėnesį galėjo pavogti kompiuterį ir jį pardavė, jam dar pareikšti įtarimai, kad jis taip pat iš savo močiutės pagrobė banko mokėjimo kortelę ir ja pasinaudojo, ir taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl smurtavimo prieš savo močiutę“, – sakė policijos atstovas.

Jo aiškinimu, kol kas manoma, kad relikvijas vyras išniekino vienas. Metalinę kapsulę su laisvės kovų dalyvių relikvijų aprašais apžiūrėję pareigūnai mano, kad aprašai – nesugadinti.

Policija antradienio rytą pranešė radusi sostinės Lukiškių aikštėje iškastą atminimo kapsulę su laisvės kovų dalyvių relikvijų aprašais.

Anot pareigūnų, kapsulė pirmadienį surasta nuvykus į iškvietimą dėl muštynių pas vieną iš konflikto dalyvių.

Kapsulė pirmadienio naktį buvo pavogta nuniokojus vietą, kur buvo užkastos relikvijos.

Keturios kapsulės su laisvės kovų dalyvių relikvijomis ir jų aprašais Lukiškių aikštėje palaidotos šiemet. Čia bus statomas memorialas.

Jis rekonstruotoje Lukiškių aikštėje turėjo būti pastatytas iki kitų metų gruodžio 1-osios, tačiau darbai nepradėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Svarbiausia gerai nubausti

Svarbiausia gerai nubausti portretas
Reikia nubausti ir išsiųsti iš šalies

>anonimui

>anonimui portretas
banditai ir issigimeliai-ruskiu tautybes,anonome.

...

... portretas
Tauta turi teisę net ir nuo žydų gintis.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių