Advokato R. Mikliušo korupcijos tyloje bus atliekamas papildomas įrodymų tyrimas

  • Teksto dydis:

Buvusio teisėjo Stasio Lemežio ir advokato Romualdo Mikliušo korupcijos bylą nagrinėjantis Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį nusprendė joje atlikti papildomą įrodymų tyrimą.

Pirmosios instancijos teismo išteisintas buvęs Vilniaus apygardos teismo teisėjas Stasys Lemežis šioje byloje kaltinamas kyšininkavimu, o kaltu pripažintas advokatas Romualdas Mikliušas – prekyba poveikiu.

Kaip pranešė teismas, prie bylos medžiagos yra pridėti prokurorės pateikti du 2022 metais priimti Panevėžio apygardos teismo nuosprendžiai, taip pat R. Mikliušo gynėjo pateikti liudytojų apklausos protokolai.

Teisėjų kolegija nutarė byloje dar kartą apklausti buvusį advokatą Drąsutį Zagrecką.

Pernai gruodžio 21 dieną Klaipėdos apygardos teismo nuosprendžiu R. Mikliušas buvo pripažintas kaltu dėl dviejų prekybos poveikiu epizodų.

Teismas konstatavo, kad minėtas teisininkas, pasinaudodamas savo pažintimis, 2018 metų pabaigoje siekė, kad kitas advokatas D. Zagreckas už neteisėtą piniginį atlygį paveiktų tuometinį Vilniaus apygardos teismo teisėją S. Lemežį.

Pirmos instancijos teismas kaltu pripažintam R. Mikliušui skyrė subendrintą 7,3 tūkstančių eurų dydžio baudą.

Eksteisėją S. Lemežį teismas išteisino konstatavęs, kad kaltinimai dėl jo kyšininkavimo abiejuose epizoduose yra nepagrįsti.

Generalinė prokuratūra Lietuvos apeliaciniam teismui sausį apskundė S. Lemežio išteisinimą ir R. Mikliušui skirtą, jos teigimu, pernelyg švelnią bausmę.

Prokuratūros nuomone, pirmos instancijos teismas netinkamai pritaikė baudžiamąjį įstatymą, padarė esminių baudžiamojo proceso kodekso pažeidimų, o nuosprendyje išdėstytos teismo išvados neatitinka bylos aplinkybių.

Ši byla yra atskirta iš didelės apimties ikiteisminio tyrimo dėl galimos plataus masto teisėjų, advokatų ir kitų asmenų korupcijos. Tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių