A. Zuokas antrame ture tikisi didesnio vilniečių aktyvumo

Buvęs sostinės meras, partijos „Laisvė ir teisingumas“ kandidatas Artūras Zuokas antrajame rinkimų ture tikisi didesnio vilniečių aktyvumo.

„Kažkiek liūdina, kad šiuose rinkimuose aktyvumas vilniečių buvo mažesnis nei praėjusiuose rinkimuose, tai kažkiek  veikia ir rezultatus skirtingų partijų. Rezultatai labai panašūs į 2019 metų, šiandien svarbiausia antrasis turas, telksiu ir skatinsiu, kad vilniečiai aktyviau dalyvautų antro turo rinkimuose“, – spaudos konferencijoje sakė A. Zuokas.

Anot jo, su skirtingomis politinėmis organizacijomis ir jų atstovais, kurie nepateko į antrąjį turą, vyksta diskusijos, pasak A. Zuoko, Liberalų sąjūdžio kandidatė Eglė Radvilė svarsto galimybę prisijungti prie jo komandos.

„Turime per šią rinkimų kampaniją gražių kontaktų ir bendravimų iš debatų patirties, tenka maloniai bendrauti su Egle Radvile, kuri svarsto galimybę prisijungti prie komandos sėkmės atveju“, – sakė A. Zuokas.

„Kalbėsime ir su kitomis politinėmis partijomis, nors koalicijos kažkokios formuoti šiuo metu neplanuojame, lauksime antrojo turo rezultatų, kad būtų viskas aišku, kaip atrodys Vilniaus miesto naujoji valdžia“, – pridūrė jis.

A. Zuokas sakė besitikintis antrame ture pritraukti kitų politinių partijų rinkėjus. Jis taip pat teigė konservatorių Valdą Benkunską vertinantis kaip „tinkamą ir priimtiną kandidatą“ antrame ture.

„Jis ateina su blogų darbų krūviu, kuris slegia dabartinę Vilniaus miesto valdančiąją daugumą, tai galima bus diskusijose antrame ture aiškiai kalbėti apie tai, kas buvo daroma arba nebuvo padaryta, o ne tik kalbėti, kas bus daroma geriau“, – teigė A. Zuokas.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, dabartinis vicemeras Valdas Benkunskas pirmajame ture surinko 30,79 proc., o buvęs sostinės meras A. Zuokas – 21,4 proc. balsų.

Daugiausiai mandatų 51 vietos sostinės taryboje turės konservatoriai – 19, po devynis mandatus turės „Laisvė ir teisingumas“ bei Laisvės partija, septynis mandatus – Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, keturi mandatai teko Lietuvos socialdemokratų partijai ir trys – Nacionaliniam susivienijimui.

 


      Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.
      Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To Jonas - tik uz Zuoka

To Jonas - tik uz Zuoka portretas
O tavo numyletas Simasius tai patikimas seimoje? Po nas Zuokas yra 10.000 geriau uz bet kuri konservatnika ir tuo labiau uz bet kuri liberpydara. Todel vilnieciai susivienis ir balsuos tik uz Zuoka. Zuokas laimes. Sekmes Zuokui ir graziai jo naujajai seimai.

As

As portretas
Rinksiuos mažesnę blogybę Benkunska...Zuokas tiek prisidirbes!

Senukas

Senukas portretas
Ka kniauklys dydžejus kniauks?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių