VU reiškia paramą Ukrainai simboliškai iškeldamas šalies vėliavą

Vilniaus universitetas (VU) reiškia paramą Ukrainai Rusijos agresijos akivaizdoje, pabrėždamas abiejų tautų draugystę, „ilgametį bendražmogišką ryšį, kultūrinius saitus ir ukrainiečių kovą dėl laisvės“.

Kaip trečiadienį pranešė universitetas, tai pažymint centrinis VU pastatas antradienio vakarą buvo nušviestas Ukrainos vėliavos spalvomis, o VU bibliotekos kieme trečiadienį iškelta ir Ukrainos vėliava.

„VU kelioms dienoms Europos Sąjungos vėliavą pakeitė Ukrainos vėliava. Ne dėl to, kad netikėtumėm Europos unija, bet todėl, kad Europa šiomis dienomis yra Ukrainoje“, – sako VU rektorius Rimvydas Petrauskas.

Anot pranešimo, VU administracija ir įvairūs fakultetai taip pat prisideda prie kultūriškai artimos Ukrainos valstybės ir jos žmonių kovos už laisvę ir išreiškia palaikymą iškabindami Ukrainos vėliavas ir savo kiemuose.

Universitetas pabrėžia, kad nuo 2014-ųjų, kai Rusija aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį, Maskva kursto separatistinį konfliktą rytiniuose šalies rajonuose, per kurį žuvo daugiau nei 14 tūkst. žmonių.

Įtampa pastaruoju metu paaštrėjo Rusijai sutelkus šimtatūkstantines karines pajėgas prie Ukrainos sienų, Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui priėmus sprendimą pripažinti prokremliškas separatistines Donecko ir Luhansko „liaudies respublikas“ ir dislokuoti pajėgas tose teritorijose.


Šiame straipsnyje: VUUkrainaVėliavaSolidarumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Mongomeris Degėla iš Simpsonų

Mongomeris Degėla iš Simpsonų portretas
Dar Amerikos vėliavos reikia ir bus nuostabu

Pamenu

Pamenu portretas
kaip 2008 m. visur maskatavo gruzinų vėliavos. Ne tik prie statinių, bet ir dauguma automobilių važinėjo su jų vėliavėlėmis. Kur jos dabar?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių