Vilniuje surengta akcija prieš kaukių dėvėjimą: tarp sulaikytųjų – O. Šurajevas

Šeštadienį prie Seimo surengta protesto akcija prieš privalomą kaukių dėvėjimą ugdymo įstaigose. Įsikišti teko ir viešąją tvarką prižiūrėjusiems policijos pareigūnams. Tarp sulaikytų protesto dalyvių – ir Lietuvoje gerai žinomas komikas Olegas Šurajevas.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis informavo, kad dviem asmenims buvo surašyti protokolai.

„Buvo sulaikyti protokolo surašymui du asmenys. Vienas asmuo dėl to, kad nedėvėjo apsaugos kaukės ir keikėsi viešoje vietoje, o kitas žmogus už tai, kad pažeidė susirinkimų įstatymą ir nevykdė teisėtų pareigūnų reikalavimų“, – Eltai teigė R. Matonis.

Vienas iš sulaikytųjų buvo žinomas komikas Olegas Šurajevas. Jis apie sulaikymą pranešė savo feisbuko paskyroje.

Įsiskaitykit: mitinge prieš kaukių dėvėjimą mane sulaikė ir surašė protokolą dėl to, kad dėvėjau kaukę ir atsisakiau ją nusiimti.

„Manau, čia mano geriausias bajeris, geriau nebus, galim skirstytis. Įsiskaitykit: mitinge prieš kaukių dėvėjimą mane sulaikė ir surašė protokolą dėl to, kad dėvėjau kaukę ir atsisakiau ją nusiimti. Ačiū, buvo malonu jums dirbti“, – apie tai, kad buvo palydėtas į policijos pareigūnų autobusiuką šeštadienį feisbuke pranešė O. Šurajevas ir pasidalijo nuotrauka.

Pasak Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julijos Samorokovskojos, vienas asmuo dėvėjo visiškai veidą dengiančią kaukę, tai daryti draudžia Susirinkimų įstatymas. Galima manyti, kad šis asmuo – O. Šurajevas.

D. Labučio/ELTOS nuotr.

Pasak policijos atstovės, pagal pirminę informaciją, proteste, kuris prasidėjo prie Katedros aikštės ir pasibaigė prie Seimo, iš viso dalyvavo apie 40 žmonių.

Pagal Lietuvoje įvesto karantino taisykles, viešose vietose privaloma dėti veidą dengiančias kaukes, draudžiama būti didesnėmis nei penkių asmenų grupėmis, išskyrus šeimos narius, o tarp grupių būtina išlaikyti 2 metrų atstumą. Didesni, iki 10 asmenų susibūrimai, leidžiami tik laidotuvėse.

Vilnius savivaldybė buvo gavusi organizatorių pranešimą, kad akcijoje–mitinge „Prieš priverstinį kaukių dėvėjimą mokyklose ir kitose ugdymo įstaigose“ ketino dalyvauti iki 15 žmonių. Protestuotojai pasisako ir prieš 5G ryšio plėtrą ir kitus dalykus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mindaugas

Mindaugas portretas
Čia Surajevo giminaitis?

Anonimas

Anonimas portretas
skydeli permatoma galima deveti, o kaukes nepermatomos negalima deveti?

tai bent grėsme?

tai bent grėsme?  portretas
Negi kelia grėsmę keli žmonės su plakatais? Ar ne juokinga,juos taip bausti, persekioti? Juk kiekvienas gali išreikšti savo nuomonę? Juk niekam nepakenkė kelių žmonių protestas? Kuo jau skiriamės nuo baltarusių,jei jau ir kelis žmones persekioja policija ?? Kaip visada -dvigubi dugnai...Viena deklaruojam kita darom.
VISI KOMENTARAI 46

Galerijos

Daugiau straipsnių