Vilniuje iškils nauja mokykla tūkstančiui moksleivių

  • Teksto dydis:

Jau kitais metais prie Gabijos gimnazijos, Pašilaičių gatvėje Vilniuje, iškils nauja mokykla tūkstančiui moksleivių.

Trečiadienį sostinės Pašilaičių rajone visam miestui svarbios statybos prasidėjo simbolinės kapsulės įkasimu, paliekant laišką ateities kartoms. Jį pasirašė miesto meras Remigijus Šimašius, jo pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė ir generalinio rangovo - UAB „Conresta“ direktorius Lukas Laukaitis.

„Vilnius - vienintelis Lietuvos miestas, kuriame vaikų skaičius auga. Ši džiugi tendencija kelia ir nemažai iššūkių - vaikams reikia naujų gerų mokyklų. Mokyklos statyba Pašilaičiuose - gera pradžia, nes tai tik viena iš 5 mokyklų ar jų priestatų, kurias sostinėje ketiname pastatyti per artimiausius kelerius metus. Dar apie 2 tūkst. naujų vietų moksleiviams atsiras tuose rajonuose, kuriuose labiausiai reikia naujų mokyklų - Pilaitėje, Verkiuose ar Pavilnyje. Mano tikslas - kad Vilnius augtų ir toliau, kad vaikai į ateitį eitų gerai pasiruošę, kūrybingi, drąsūs“, - sakė Vilniaus meras R. Šimašius.

Priestato statybai sostinės savivaldybė skyrė daugiau kaip 10 mln. eurų. Paskutinį sykį nauja mokykla Vilniuje buvo atidaryta 2011 metais Balsiuose, primenama sostinės savivaldybės pranešime.

„Investuodami į švietimą, mes investuojame į mažųjų vilniečių ateitį. Džiaugiuosi, kad erdviame, beveik 12 tūkst. kv. m ploto, keturių aukštų pastate bus įrengti gamtos mokslų, informatikos ir technologijų kabinetai, laboratorijos, universalių matmenų sporto salė, skirta krepšiniui, futbolui, rankiniui ir kitoms sporto šakoms, mažoji sporto salė, erdvi aktų salė su scena, kostiumine, grimerine, biblioteka su skaitykla, dailės studija, choreografijos salė, fotolaboratorija, čia įsikurs ir mokyklos muziejus“, - sakė švietimo sritį kuruojanti mero pavaduotoja E. Tamošiūnaitė.

„Džiaugiamės prisidėdami prie miesto pokyčių, o ypač - prie švietimo plėtros projektų. Statome daugiau nei tik pastatus, konstrukcijas ar sienas - statome patogumą, galimybes ir gerovę ateities kartoms“, - statybų darbų pradžios ceremonijoje sakė UAB „Conresta“ direktorius L. Laukaitis.

Naujasis pastatas bus pritaikytas ir mokiniams, turintiems judėjimo negalią. Pastačius naują gimnazijos priestatą, bus sutvarkyta ir teritorija aplinkui Gabijos gimnaziją, bus įrengta pradinių klasių žaidimo-sporto zona, sporto aikštelės, dviračių stoginė ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

chachacha

chachacha portretas
tikri sostines gyventojai tai lenkai,rusai ir arabai, o lietovcai atvykeliai kaimieciai...

Vilnietis

Vilnietis portretas
Šikmašius nutarė pasireklamuoti. Eik velniop iš Vilniaus

Nesąmonė

Nesąmonė portretas
Įdomu, kokia čia logika, jei moksleivių vis mažėja, o čia milijoninių investicijų mokyklos kuriasi
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių