Vilniuje bus paminėta Pasaulinė diena žuvusiems eismo įvykiuose atminti

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Vilniuje, Katedros aikštėje, bus paminėta Pasaulinė diena žuvusiems eismo įvykiuose atminti.

Ta proga Lietuvos automobilių kelių direkcija su policija ir jaunųjų kelininkų klubu „Kelelis“ organizuoja akciją „Brangink gyvybę“.

Jos metu Vilniaus arkikatedros bazilikos fasadas nuo 17 val. iki 22 val. bus apšviestas stacionariu apšvietimu, ant pastato sienos sužibs žvakės ir kiti simboliai, primenantys, kaip svarbu branginti savo ir kitų gyvybę.

Šalia arkikatedros bazilikos veiks jaunųjų kelininkų klubo „Kelelis“ parengta nuotraukų, kuriose užfiksuoti eismo įvykiai, ekspozicija.

Net ir vienas kelyje žuvęs eismo dalyvis yra daug.

„(...) tai diena, skirta dar kartą prisiminti žuvusiuosius eismo įvykiuose ir pažadėti kelyje būti dėmesingiems ir atsakingiems ir už save, ir už kitus eismo dalyvius. Net ir vienas kelyje žuvęs eismo dalyvis yra daug“, – pranešime spaudai sakė Kelių direkcijos vadovas Remigijus Lipkevičius.

Kelių policijos tarnybos duomenimis, šiemet iki lapkričio 19-osios Lietuvoje per eismo nelaimes žuvo 132 eismo dalyviai, tai yra 11,4 proc. mažiau nei pernai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kad

Kad portretas
Kada bus diena kai pagerbsim koronos aukas del medicinos nesuteikimo mirusiu nuo skiepo mirusiu diena ir pgerbsim tylos minute
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių