Vilniuje bus apdovanoti misiją Afganistane baigę Lietuvos kariai

  • Teksto dydis:

Penktadienį Vilniuje, Krašto apsaugos ministerijoje (KAM), bus apdovanoti misiją Afganistane baigę Lietuvos kariai.

Iškilmingos rikiuotės metu tarptautinėse operacijose dalyvavusiems kariams bus padėkota už įvykdytas užduotis, įteikti apdovanojimai, kariai ministrui perduos Lietuvos vėliavą, kuri buvo iškelta operacijų vietoje, pranešė KAM.

Paskutiniai Lietuvos kariai iš Afganistano grįžo birželio pabaigoje, NATO nusprendus pasitraukti iš šio dvidešimt metų trukusio konflikto.

JAV ir likusios NATO pajėgos į Afganistaną įžengė po 2001-ųjų rugsėjo 11-osios atakų Jungtinėse Valstijose.

Daugiau nei dešimtmetį Aljansas Afganistane vykdė kovinę Tarptautinių saugumo paramos pajėgų (ISAF) misiją, o nuo 2015 metų pasitraukė iš priešakinių linijų ir pradėjo operaciją „Tvirta parama“.

Jos metu Aljansas apmokė ir rėmė Afganistano nacionalines pajėgas.

Nuo 2005 metų karius į Afganistaną siuntusi Lietuva dalyvavo abejose šiose misijose. Didžiausias jos prisiimtas vaidmuo buvo vadovaujant Goro provincijos atkūrimo grupei.

Tarnybos Afganistane metu žuvo vienas Lietuvos karys. 34 metų alytiškis Arūnas Jarmalavičius žuvo per Goro provincijos atkūrimo grupės stovyklos apšaudymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SVETIMOJE VALSTYBĖJE NEKVIESTI...

SVETIMOJE VALSTYBĖJE NEKVIESTI... portretas
Kaip vadinasi tie, kurie su ginklu įsiveržia į svetimą valstybę? Yra tik vienas pavadinimas - OKUPANTAI. Lietuvoje jau ne naujiena kai okupantai ar miško banditai apdovanojami arba jiems statomi paminklai...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių