Vilniečiams – žalios dovanos: išdalins per 5 tūkst. krūmų ir medžių sodinukų

Vilniaus gyventojams bus išdalinta per 5 tūkst. krūmų ir medžių sodinukų, penktadienį pranešė sostinės savivaldybė.

Sostinės seniūnijos daugiabučių kiemus apželdinti norintiems vilniečiams balandžio 11–30 dienomis išdalins 4,5 tūkst. krūmų ir 1,3 tūkst. medžių.

Prie savo namų krūmų ar medžių norintys pasisodinti gyventojai ar bendruomenės iki balandžio 10 dienos elektroniniu paštu seniūnijai turi pateikti laisvos formos prašymą.

Jame turi būti nurodytas sodinukų kiekis ir rūšis iš pateikto sąrašo, pageidaujamos želdinti vietos nuotraukos ir taškeliais pažymėtos sodinimo vietos bei 3–5 kaimynų sutikimas želdinti aplinką.

Savivaldybės pranešime nurodoma, kad prašyme taip pat reikėtų keliais sakiniais argumentuoti, kodėl šioje vietoje gyventojai norėtų pasisodinti augalų.

Gavusios užklausą seniūnijos patikrins, ar siūlomoje vietoje galima sodinti, ar teritorijoje nėra tam tikrų inžinerinių tinklų, bus įvertintos sklypų ribos, leistini atstumai nuo pastatų. Tai atlikus seniūnijos informuos gyventojus apie sodinukų atsiėmimo laiką bei vietą. Kartu su sodinukais gyventojai gaus ir kamienų apsaugas bei medinius kuoliukus.

Vilniečiams bus dalijami 11 rūšių krūmai: žvilgantysis kaulenis, pilkoji sedula, juodvaisė aronija, šeivamedis, juodugis, tarpinė forsitija, šviesioji hortenzija, paprastasis jazminas, paprastasis ligustras, pilkoji lanksva, paprastosios alyvos, paprastasis putinas. Taip pat – penkių rūšių medžiai: ąžuolas paprastasis, paprastoji pušis, mažalapė liepa, beržas karpotasis, paprastasis šermukšnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pušys

Pušys portretas
O kur Klaipėdos pušys dingo. Tiek sodino tiek sodino

Dar

Dar  portretas
reikėtų papildyti straipsnį duomenimis kiek už tai padidės UAB "Stebulė" pelnas....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių