Vilniaus savivaldybei bus perduodama „Šaltinio“ pagrindinė mokykla

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį pritarė, kad Vilniaus „Šaltinio“ pagrindinės mokyklos savininko teisės ir pareigos nuo rugsėjo 1 d. iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) būtų perduotos Vilniaus miesto savivaldybei. Kartu su jomis savivaldybei bus perduotas mokyklai priklausantis turtas, įstaigos veiklos užtikrinimui numatyti asignavimai.

Mokykla savivaldybei perduodama, atsižvelgiant į tai, kad Vilniaus miesto Antakalnio, Žirmūnų, Verkių seniūnijose veikiančios savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklos yra perpildytos, o mokinių skaičius šiose seniūnijose nuolat auga. Kai kurios iš kaimyninių mokyklų jau dabar dirba 150 proc. pajėgumu, todėl perduotos patalpos padės užtikrinti didesnį ugdymo prieinamumą minėtose miesto seniūnijose.

Savivaldybei bus perduodami Nemenčinės gatvėje esantys pastatai, t. y. mokykla, bendrabutis, skalbykla ir kiti inžineriniai kiemo statiniai, mokyklinis mikroautobusas bei visa mokykloje ir bendrabutyje esanti įranga, baldai.

Vilniaus „Šaltinio“ pagrindinėje mokykloje pamokas lanko apie 150 mokinių. Mokykla aprūpinta keliolika interaktyvių ekranų, 3D klasės įrangos komplektais, taip pat 3D spausdintuvu, planšetiniais ir nešiojamaisiais kompiuteriais.

Mokyklos patalpose jau kelintus metus yra įsikūrusios ir VGTU inžinerinio licėjaus pradinio ugdymo klasės.

Rengiant 2021 metų valstybės biudžeto projektą, šios mokyklos išlaikymui numatoma skirti 527 tūkst. eurų. Šia suma bus didinami asignavimai Vilniaus miesto savivaldybei, kad būtų užtikrinta mokyklos veikla. Planuojama, kad perduotos mokyklos patalpose ir toliau bus teikiamos moksleivių ugdymo paslaugos.

Vilniaus miesto savivaldybės taryba su prašymu perimti Vilniaus „Šaltinio“ pagrindinės mokyklos savininko teises ir pareigas bei turtą kreipėsi 2019 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių