Vilniaus savivaldybė pradės totalinį savo darbuotojų sekimą?

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybės administracija ir meras Remigijus Šimašius palaimino naują programinės įrangos pirkimą, kurią įdiegus, savivaldybės administracija galės pilnai sekti, ką veikia savivaldybės darbuotojai.

Galės perskaityti visus – gautus, siunčiamus darbuotojų laiškus, vidinį susirašinėjimą, matyti, jeigu darbuotojas pasidarė ekrano nuotrauką, kur išsisaugojo dokumentą, ar įsirašė jį į atminties raktą, atsispausdino, perkėlė į išorinį diską, persiuntė elektroniniu paštu, visas klaviatūros kombinacijas, kokį dokumentą buvo atsidaręs ir kiek laiko jis buvo atidarytas, kokius interneto puslapius naršo. Programinė įranga netgi galės šifruoti USB rakto duomenis. Šiai programinės įrangos pirkimui planuojama išleisti apie 50 000 eurų ir jos pirkimas jau paskelbtas, rašoma Lietuvos laisvės sąjungos išplatintame pranešime. 

Nors jau ir dabar Vilniaus miesto savivaldybės administracija gali matyti kokius dokumentus ir koks darbuotojas buvo atsidaręs savivaldybės dokumentų valdymo sistemoje, naujos programinės įrangos įdiegimas užtikrins visapusišką darbuotojo sekimą.

“Vilniaus meras nuolat pabrėžia žmogaus laisvės principus ir akcentuoja, kad Vilnius yra atvirų duomenų miestas. Tačiau perka programinę įrangą, kuria galės sekti visus savivaldybės darbuotojus – ar tokie metodai neveda mūsų prie Šiaurės Korėjos pavyzdžio?

Jeigu Vilnius – atvirų duomenų miestas, kaip mėgsta sakyti meras – ką tokio reikia slėpti ir saugoti net nuo savo darbuotojų? Tai reiškia, kad kažkas nuolat turės stebėti, ką daro darbuotojai, o jeigu jie netgi atsitiktinai atsidarys ne jiems skirtą dokumentą – jiems bus taikomos nuobaudos?” - sakė Ž. Šilgalis.

Perka programinę įrangą, kuria galės sekti visus savivaldybės darbuotojus – ar tokie metodai neveda mūsų prie Šiaurės Korėjos pavyzdžio?

Pasak Ž. Šilgalio, tokios programinės įrangos pirkimas palaimintas iš karto po to, kai paaiškėjo, kad jis, kaip Tarybos narys, pamatė ir atsidarė pirkimų dokumentą, kuriuo miesto valdžia ketino nuo 60 000 iki 260 000 padidinti išlaidas viešiesiems ryšiams artėjant Savivaldos rinkimams, kuriuose Vilniaus meras paskelbė dalyvausiąs kaip nepriklausomas kandidatas.

Dar gerokai daugiau nei už pusę milijono eurų vertės informacijos viešinimo sutarčių buvo sudaryta per įvairias Vilniaus miesto savivaldybės valdomas įmones, kurios taip pat skleidžia merui palankią ir įvaizdį gerinančią informaciją apie situaciją Vilniuje.

“Tas pirkimas, kurį paviešinome prieš kelias savaites - jau sutaupė 200 000 eurų vilniečių lėšų. Ir, atrodo, gerokai supykdė miesto merą, dėl ko Vilniaus miesto savivaldybė netgi apskundė mane Prokuratūrai, kuri šį skundą atsisakė tirti. Tad kyla klausimas, kokias paslaptis merui reikia taip saugoti atvirtų duomenų savivaldybėje, kad pradėtum savo darbuotojų totalinį persekiojimą?” - teigė Ž. Šilgalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Vargšelis š'Maš-iukas įtaria kad jo sekretorė jam neištikima.

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
Teisingas sprendimas,jeigu mokesčių mokėtojai moka biurokratams atlyginimus,tai turi teisę žinoti kaip prastai dirba ...

o

o portretas
kas juos pacius seks ar vsd su stt o gal pati paciausia M...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių