Vilniaus kavinėse vaišinama nemokama kava senjorų nesudomino

Pasivaišinti nemokama kava ar puodeliu arbatos 30 Vilniaus kavinių ir restoranų senjorai šiandien neskubėjo. „Vilniaus dienos“ kalbintų barų ir kavinių darbuotojai sakė, kad pirmąją akcijos dieną svečius galėjo skaičiuoti dešimtimis, bet iki akcijos pabaigos tikisi jų sulaukti daugiau.

„Šioje akcijoje visada dalyvavo nemažai kavinės lankytojų, matyt, šį kartą senjorai vangiai rinkosi pagurkšnoti kavos dėl oro, šiandien mieste apskritai buvo silpnas judėjimas, tad ir klientų srautas šį sekmadienį nedidelis“, – sakė kavinės „Užupio klasika“ savininkas Stasys Aismontas.

2001 m. prasidėjusi akcija „Iki pasimatymo prie kavos puodelio“ pernai pritraukė 3,5 tūkst. senjorų, todėl kavinės tikisi, kad likusius keturis sekmadienius, iki pat sausio 6 d., sulauks kur kas daugiau svečių, susidomėjusių šia akcija.

Paklaustas, kaip senjorai priima pasiūlymą gauti nemokamos kavos, S. Aismontas patikino, kad vyresnio amžiaus miestiečiai nekompleksuoja dėl garbaus amžiaus ir nesijaučia tarytum gavę „labdarą“.

„Priešingai, tai labiau pramoga, jie sustinka sekmadienį mieste ir šnekučiuojasi kavinėse, – sekmadienio pramogą apibūdino jis. – Mums malonu juos vaišinti kava ir arbata, tai tam tikra rūpesčio klientais ir mūsų įmonės atsakomybės forma, nes daugiau prisidėti nelabai yra kuo“.

Netoli Aušros vartų įsikūrusio „Medininkų“ restorano padavėja sakė, kad pirmąją akcijos dieną sulaukė maždaug 10 senjorų, bet patikino, kad visais metais, kai restoranas dalyvavo savivaldybės organizuojamoje akcijoje, ji pritraukdavo kur kas daugiau senjorų. Ji pridūrė, kad garbaus amžiaus miestiečiai neskuba išgerti nemokamos kavos ir skirstytis, bendrauja ir vaišinasi desertu.

„Ant langų pakabinome kvietimus senjorams, kad ir mes dalyvaujame šioje akcijoje ir kviečiame juos pasivaišinti puodeliu kavos ar arbatos. Padavėjus perspėjau, kad jei kartais restoranas būtų perpildytas, jie kavą ir arbatą išpilstytų į popierinius puodelius, bet pavaišinti neatsisakytų“, – sakė priešais pat Katedrą įsikūrusio „Sues Indian Raja“ restorano administratorė Jūratė Cindaravičienė.

Kiek toliau nuo centro įsikūrusio restoranų tinklo „Fortas“ padavėja sakė, kad per tris valandas, kol vaišino senjorus nemokamu kavos puodeliu, sulaukė beveik šimto svečių, o štai Tuskulėnų g. esantį „Marceliukės klėtį“ aplankė vos 10–15 senjorų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tas zuoko

tas zuoko portretas
ismislas, al'e projektas tolygus televiziju pupyciu sou antru galu pakraipymui. jeigu nieko protingesnio ir nuosirdesnio pensininkams negali padaryti, tai ir nedaryk. Piarscikai "dešovkės"

Burui

Burui portretas
balvone tu , nenori negerk, yra tokių kur kavos skonio nepamena

na taip

na taip portretas
o kada tas teisigumas buvo, gal prie sovietu? tada aplamai bardakas buvo, to pasekmes ir dabar turime, is to paties meslo neislipame
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių