Vilniaus ir Kauno savivaldybėse – reorganizacija

Pasikeitus Vilniaus ir Kauno savivaldybių vadovams, prasidėjo administracijos reorganizacija – naikinama dalis skyrių bei departamentų, kai kurie valdininkai netenka darbo. Kaune jų mažės penktadaliu.  

Pasikeitus Vilniaus ir Kauno savivaldybių vadovams, prasidėjo administracijos reorganizacija – naikinama dalis skyrių bei departamentų, kai kurie valdininkai netenka darbo. Kaune jų mažės penktadaliu. 

Kad kai kurių Kauno savivaldybės darbuotojų nuotaikos ne kokios, pripažįsta ir pats administracijos direktorius. Sako, nežinomybė, ar liks dirbti, darbuotojams trukdo, todėl skubama iki naujųjų metų baigti pirmąjį reorganizacijos etapą. Abipusiu sutarimu darbo vietas jau paliko beveik penkios dešimtys valdininkų, daugiau kaip šimtas sulaukė atleidimų lapelių, planuojama jungti kelis skyrius, darbo neteks kai kurių jų vadovai.  Kauno taryba prieš kelis mėnesius nutarė, kad neliks apie penktadalio iš daugiau kaip septynių šimtų valdininkų.

Administracijos vadovas Gediminas Petrauskas sako, siekiama, kad atleidžiami darbuotojai išeitų šalių susitarimu, tačiau tai esą nėra lengva – jie pradeda sirgti, atostogauti, ieškoti politikų užtarimo. Buvęs Kauno meras, dabar opozicijoje dirbantis Andrius Kupčinskas teigia, kad Laisvosios rinkos instituto duomenimis, Kaune tūkstančiui gyventojų tenka beveik trys valdininkai – ir tai esą mažiausiai  po Vilniaus ir Šiaulių. Konservatorių Kaune lyderis pastebi, kad naujoji valdžia ypač nusitaikė į savivaldybėje dirbančius jo partijos kolegas.  

„Jie gal vengia viešumos, nes bijo dar daugiau nukentėti, bet, matyt, dabar valdantieji, gavę tam tikrus įgaliojimus, per daug nesiskaito su žmonėmis, tai to žmogiškumo trūksta“, – tikina Kauno savivaldybės tarybos narys Andrius Kupčinskas.

Vilniaus savivaldybėje nuo lapkričio 1-osios iš vienuolikos departamentų bus devyni, vietoje 937 pareigybių liks 874. Pasak personalo vadovo, apie dešimt valdininkų išėjo iš savivaldybės.

„Kiek žmonių atleisim, sunku kol kas pasakyti, todėl, kad tas pokytis keičiasi kiekvieną dieną. Ir šiai dienai vietoje planuotų atleisti 63 žmonių turime 39, kuriems dar neturim pasiūlymų. Bet iki lapkričio 1-osios tų žmonių skaičius gali sumažėti“, – teigia Vilniaus savivaldybės Personalo departamento direktorius Antanas Gadeckis.

Abiejų miestų savivaldybės skaičiuoja, kad sumažėjus valdininkų, jau nuo kitų metų bus sutaupyta – sostinėje apie milijoną, Kaune – apie pusantro milijono eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Melagiui WW

Melagiui WW portretas
Liberalas meras Mikaitis , kaip ir vicemeras Povilas Mačiulis ,prieš 4 metus vadovavo Kaunui ne 1 mėn.o pusę metų...nuo 2011 balandžio iki 2011 spalio , kai jie abu nusibodo net savo bedražygiams.Štai oficialūs pranešimai: Kauno diena 2011-04-14 22:03:37: Naujas meras Rimantas Mikaitis pasiūlė tris kandidatus į vicemerus. Taryba įpareigojo Povilą Mačiulį, Stanislovą Buškevičių ir Kęstutį Kriščiūną eiti pareigas. Lietuvos Rytas, 2011-10-20 12:45;Po ilgų bei audringų diskusijų Kauno savivaldybės tarybai galiausiai pavyko patvirtinti slapto balsavimo biuletenį dėl nepasitikėjimo meru. Balsavime dalyvavo 24 tarybos nariai, vos 2 politikai palaikė liberalą R.Mikaitį. Už jo atleidimą iš pareigų balsavo 22 tarybos nariai.

Tsakymas SAKYKIT

Tsakymas SAKYKIT portretas
kalniečių gatvė 2,6 km ilgio yra ne Morkūno, o ilgiausia Eigulių seniūnijos gatvė

senelė

senelė portretas
Norėdami sužinoti, kaip rengiamasi reorganizacijai, užeikite su kokiu reikalu į Priėmimo skyrių.Kai pamatysite 20 minučių tuščius visus dokumentų priėmimo stalus ir klerkes susibėgusias į vieną kabinetą kavai, paaiškkės.....
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių