A. Veryga: apie Vilniaus įvestas priemones svarstėme, kol augimas nebuvo toks didelis

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad svarstyti, ar suveiks Vilniaus miesto savivaldybės savaitgalį maitinimo įstaigoms inicijuotos priemonės, nebuvo laiko.

„Svarstėme, kol atvejų skaičiaus augimas nebuvo toks didelis, koks yra dabar. Dabar svarstyti nebegalima. Tiesiog Vyriausybė jau turėjo priimti priemones“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje teigė A. Veryga.

Sekmadienį Vilniaus miesto savivaldybė pranešė, kad viešojo maitinimo įstaigos įsipareigoja, kad, pavyzdžiui, eilėse ir prie baro prekystalio bus laikomasi 1 metro atstumo, kaukės bus dėvimos nuolat patalpose ir kieme, išskyrus, kuomet sėdima prie stalo, prie kurio valgoma ir geriama, ar rūkoma tam skirtose ir specialiai pažymėtose vietose.

Gėrimai gali būti vartojami tik baro zonoje – iki 2 metrų nuo baro prekystalio spinduliu arba sėdint prie stalų; sėdimos vietos valgymui ir gėrimams vartoti turi būti zonomis atskirtos nuo šokiams skirtos erdvės ir pan.

Taip pat būtinas rankų dezinfekavimas prie įėjimo, prie baro ir tualetuose; „One-in-one-out“ (vienas išeinantis – vienas įeinantis) principo taikymas prie įėjimo durų, kai patalpos užpildytos; rekomenduojamas lankytojų kūno temperatūros matavimas prie įėjimo durų ar patalpų viduje (priklausomai nuo renginio pobūdžio), neįleidžiant tų, kurių kūno temperatūra viršija NVSC rekomenduotą normą.

Buvo numatytas lankytojų registravimas prie įėjimo ar viduje, išsaugant kiekvieno lankytojo mobiliojo telefono numerį 21 dieną, o židinio atsiradimo atveju pateikiant visų tos paros lankytojų mobiliųjų telefonų numerių išklotinę NVSC.

Tuo metu Vyriausybė nutarimo pakeitimo projektu trečiadienį nusprendė trumpinti maitinimo įstaigų, restoranų, kavinių, barų, naktinių klubų ir kitų pasilinksminimo vietų darbo laiką: šių įstaigų veikla bus leidžiama nuo 7 iki 24 valandos.

Lankytojų registracija Vyriausybės nuo pirmadienio nustatyta laisvalaikio, pramogų, renginių, viešojo maitinimo ir kitose vietose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hfd

Hfd portretas
Ka tas plikas asilas sugalvos protingo

Roma

Roma portretas
Gerb.Veryga prašom pasidomėti,kokia situacija yra Kauno gelež.stoties tualetuoseviešuose tualetuose. Ten net kabinose nėra nei vieno kabliuko rankinei pasikabinti jau nekalbant apie sky

Eryga “algoritmas”

 Eryga “algoritmas” portretas
Veryga: mano algoritmas rodo, kad Vilniuje viruso nera.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių