V. Landsbergis tūkstantinei miniai: arba pasaulis, arba Rusija priėjo liepto galą

Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis sako, kad Rusijai užpuolus Ukrainą pasaulis priėjo „liepto galą“. Todėl, pažymi profesorius, dabar visiems būtina pasirinkti pusę, kurioje stovėti.

„Gal jau žinote, kiek šiandien Putinas užmušė žmonių Ukrainoje? Gal žinote, kiek suplanavo užmušti rytoj? Gal žinote, kiek Europos vadovų kreipėsi į Hagos tribunolą iškeldami kaltinimą Putinui dėl nusikaltimų žmonijai? Nėra tokių? Tai gal nors Lietuva iškelia laisvės vėliavą“, – Vilniuje susirinkusiai tūkstantinei miniai, besisolidarizuojančiai su Kremliaus agresiją patiriančia Ukraina, sakė V. Landsbergis.

Gal tai buvo neišvengiama, kad pasaulis pasveiktų nuo Rusijos vėžio.

„Vienas iš dviejų: arba pasaulis priėjo liepto galą, arba Rusija priėjo liepto galą. Tikėkime, kad Rusija priėjo liepto galą. Gal tai buvo neišvengiama, kad pasaulis pasveiktų nuo Rusijos vėžio“, – savo kalboje pažymėjo profesorius.

„Kaži, ar dabartinei Rusijai pakaks pakeisti ligotą vadą, kad ji ir pasaulis išvengtų katastrofos. Reikėtų keisti visą režimą ir gyvenimo filosofiją. Ne smurtas, o žmoniškumas turi valdyti, kitaip visas pasaulis eis velniop su Rusija priešakyje“, – akcentavo V. Landsbergis.

Vytautas Landsbergis. L. Balandžio / BNS nuotr.

Susirinkusiai 10 tūkst. miniai V. Landsbergis teigė, kad  apleisti Ukrainą reikštų savižudybę Europai. Todėl, anot jo, dabar būtina apsispręsti ir pasirinkti pusę, kurioje stovėti.

„Klausimas būtų ir kai kuriems Lietuvos verslininkams bei režisieriams: ar jie europiečiai, ar maskviečiai?. Dabar kaip niekada reikia apsispręsti, kur tu stovi: ar prie kapšo Maskvoje, ar ateini ten, kur laisvi žmonės, kurie balsuoja, reikalauja ir, kaip Ukrainoje žūsta už laisvę. Visi pasirinkime“, – sakė V. Landsbergis.  


Šiame straipsnyje: Vytautas Landsbergiskaras Ukrainojepalaikymo akcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių