Už ne vietoje paliktus paspirtukus vilniečiams teks pakloti iki 180 eurų

  • Teksto dydis:

Vilniuje draudžiamose vietose palikti elektriniai paspirtukai ar dviračiai bus priverstinai nuvežami, o jų vairuotojams grės baudos iki 180 eurų.

Šie pokyčiai sostinės gatvėse įsigalios jau nuo pirmadienio, pranešė Vilniaus savivaldybė.

„Siekiame užtikrinti, kad sostinės miesto gatvėse mikrojudrumo priemonėmis būtų naudojamasi atsakingai. Dalijimosi platformų transporto priemonių nutempinėjimas yra viena tokių funkcijų, kuri padės užtikrinti Kelių eismo taisyklių laikymąsi bei įneš dar daugiau mikrojudrumo priemonių stovėjimo tvarkos sostinės gatvėse“, – pranešime cituojamas savivaldybės atstovas Andžej Dinikis.

Numatoma, kad jau nuo kitos savaitės mikrojudrumo priemonę vairavusiam ir KET pažeidusiam asmeniui bus skiriama administracinė bauda iki 90 eurų, o ją pastačius neįgaliojo stovėjimo vietoje – iki 180 eurų.

Tuo metu elektrinių paspirtukų ir dviračių savininkai ar nuomos veiklą vykdantys operatoriai privalės sumokėti nuvežimo ir saugojimo mokestį – 48 eurus su PVM.

Savivaldybė nurodo, kad mikrojudrumo priemonės priverstinai bus nuvežamos nuo pėsčiųjų, dviračių takų ir kitų vietų, kuriose draudžiamas jų parkavimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių