Už Europos pinigus įrengtas parkas tapo privačia valda

  • Teksto dydis:

Su Europos Sąjungos parama Migūnų parke įrengti takai, skulptūros, pavėsinės ir suoliukai šiandien visuomenei nepasiekiami.

Užklydėlius pasitinka užrašas „privati valda“ ir įspėjimai, kad pašaliniams į jį eiti griežtai draudžiama, rašo portalas delfi.lt.

Vilniaus rajono Marijampolio seniūnijoje esančio parko projektas buvo įgyvendintas pagal 2007–2013 metų Kaimo plėtros programos priemonę „Pelno nesiekiančios investicijos miškuose“. Pagal šią ES paramos priemonę 243 projektams iš viso skirta 15 mln. eurų.

Kaip delfi.lt nurodė parką valdanti Laimutė Adomavičienė, parko įrengimui gauta parama siekė 88,183 eurus. „Šiuo metu savo valdoje noriu laiką leisti privačiai, šeimos ir draugų rate, todėl natūralu, kad savo privatumu su pašaliniais žmonėmis dalintis nenoriu“, – sakė ji.

„Projekto kontrolės laikotarpis baigėsi 2019 metų gruodžio mėnesį, todėl paramos gavėjas nebeturi įsipareigojimų, susijusių su šiuo parku (nebeprivalo saugoti investicijų ar išlaikyti žemės sklypo)“, – portalui paaiškino Nacionalinės mokėjimo agentūros komunikacijos skyriaus vedėja Reda Kerdokienė.

Vilniaus rajono turizmo informacijos centro specialistas Olegas Shilko teigė, kad „parkas privatizuotas, lankytis jame kurį laiką galimybės nėra, dėl to tinklapyje jo nebeviešiname“.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad visai šalia (už 3–4 kilometrų) yra tvarkomas ir kuriamas naujas poilsio parkas Marijampolio kaime. Kaip dėstoma šio projekto skelbime, Lietuvos Tūkstantmečio parką ketinama sutvarkyti už 186 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip tam toste

kaip tam toste portretas
Kad pas mus viskas butu ir uztai nieko nebutu.Gera gyvent Lietuvoj kada femida snaudzia.

Budelis

Budelis portretas
Kada tuos "naujus buozes", pralobusius aferomis ir vagystemis ims sodinti i kalejimus, o ju vogta turta nacionalizuos?

Nujo

Nujo portretas
Kaip tai lietuviškai...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių