Teismas įpareigojo „Roshen Nord“ sunaikinti į rinką patekusius užterštus saldainius

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas įpareigojo įmonę sunaikinti į rinką patekusius saldainius su per dideliu teršalų kiekiu.

Kaip pranešė Vilniaus apygardos teismas, uždaroji akcinė bendrovė „Roshen Nord“ teismui apskundė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) įpareigojimą bendrovei sunaikinti užterštus saldainius.

Teismas atmetė šį skundą kaip nepagrįstą.

Teismas nustatė, kad VMVT tokį sprendimą priėmė ištyrusi saldainių siuntą iš Ukrainos ir aptikusi juose per didelį aflatoksinų kiekį – jis neatitiko Europos Komisijos reglamento, nustatančio didžiausias leistinas tam tikrų teršalų maisto produktuose koncentracijas, nuostatų.

Šį sprendimą apskundusi įmonė teigė, kad tiriant saldainius buvo pažeista mėginių ėmimo tvarka.

Teismas konstatavo, kad VMVT laikėsi įstatymų ir kitų teisės aktų reikalavimų, neviršijo savo kompetencijos.

Teismas taip pat pažymėjo, jog įmonės privalo veikti nepažeisdamos viešųjų interesų, o šiuo atveju ginčas susijęs su itin svarbia visuomenės vertybe, konstituciškai svarbiu tikslu – žmonių sveikata.

Nedideli procedūriniai pažeidimai, net jeigu ir būtų nustatyti, teismo vertinimu, nesudaro pagrindo rizikuoti visuomenės sveikata.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fty

fty portretas
a tai jau daba pasirodo porasenka uzterstais saldainiais maitino lietuvos vaikus----koks slykstus verslas politika vis del to.....

Herlinda Hauck

Herlinda Hauck portretas
Geriausias pasiūlymas ... „Google“ mokėjo už kiekvieną internetinį darbą nuo namų 729 iki 935 dolerių per dieną. Mano jaunesnė sesuo buvo be darbo du mėnesius, o ankstesnis mėnuo jos čekis buvo $ 27358, dirbdamas namuose 3 valandas per dieną, o darbo užmokEstis laikui bėgant gali būti dar didesnis ... todėl aš pradėjau >>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­o­­r­­k­­L­­i­­n­­ks3.C­­o­­m

Ozys&Ozesnis

Ozys&Ozesnis portretas
Tikriausiai juokauji, taigi del ko tu galvoji Linkevicius krito kryziais uz Parasenka
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių