Sostinės politikai patvirtino administracijos pertvarką: neliks departamentų

Vilniaus savivaldybės taryba trečiadienį patvirtino administracijos pertvarką, kuria numatyta naikinti departamentus – taip tikimasi mažinti biurokratinius procesus.

Pertvarka numatyta naikinti visus dešimt departamentų, vietoj dabar esančių 50 skyrių liks 41. Vietoje departamentų direktorių veiks projektų vadovai, jie bus tiesiogiai atsakingi administracijos direktoriui Povilui Poderskiui ar jo pavaduotojams.

Už pertvarką balsavo 34, susilaikė 9 tarybos nariai, nepaisant Artūro Zuoko ir kitų opozicijos atstovų raginimų neskubėti bei detaliau įvertinti šio plano naudą.

„Nesiruošiame atsisveikinti su jokiais darbuotojais, tikslas yra padaryti efektyvesnę veiklą, t.y. sutrumpinti derinimų, vizavimų, biurokratinį parašų dėjimo procesą, nes kartais tenka ir septynis parašus dėti, tad ta grandinė bus sumažinta iki penkių (...) ir pagreitinti procesus. Antra – pagerinti projektų valdymą“, – žurnalistams savivaldybėje sakė R. Šimašius.

Jis pripažino, kad su kai kuriais dabartinių departamentų vadovais greičiausiai bus atsisveikinta, tačiau jų pačių noru.

„Pasitaiko žmonių, kurie galvoja kažką keisti dėl amžiaus ar dėl kitų dalykų ir kartais laukia reorganizacijų, kad išeitų su šiek tiek didesne išeitine kompensacija. Manau, kad bent keletas tokių bus“, – aiškino jis.

R. Šimašius neslėpė, kad tarp jų gali būti ir jau kelis mėnesius nedarbingumo pažymėjimą turintis Saugaus miesto departamento vadovas Henrykas Surovičius bei turto departamento direktorius Vygandas Jakas.

Administracijos vadovas P. Poderskis žada, kad vykdant pertvarką bus stiprinamas ir seniūnijų vaidmuo.

„Dirbdami su seniūnijų pertvarka, modernizavimu, bandysime jų vaidmenį sustiprinti, kad ryšys atsirastų. Nes seniūnas kaip savivaldybės filialo atstovas yra ta pirma grandis, kuri su bendruomene turėtų dirbti, labai dažnai ta grandis yra silpna. O kai kur net nežinome, kad yra stiprių bendruomenių, nes seniūnas gerai dirba“, – dėstė jis.

Kartu jis pripažino, kad dėl pertvarkos antikorupcinio vertinimo nebuvo kreiptasi į Specialiųjų tyrimų tarnybą – P. Poderskio nuomone, tarpinių sprendimo grandžių mažėjimas neturėtų sukelti korupcijos rizikos.

Meras žada, kad po pertvarkos miestiečiai gali tikėtis greitesnių savivaldybės sprendimų, greitesnių pokyčių mieste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ozys&Ozesnis

Ozys&Ozesnis portretas
Gaila, grazus zodis "departamentas" ir skamba taip isdidziai. Buavo pasakai , kad dirbi departamente ir visi is karto su tavimi sveikinasi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių