Šalčininkų rajone pasodinta 10 tūkst. medžių, kuriuos saugos specialus fondas

Šalčininkų rajone netoli Paupio kaimo Nacionalinio neliečiamojo miško paramos fondo savanoriai šeštadienį pasodino daugiau nei 10 tūkst. ąžuoliukų, berželių, eglaičių ir kitų medelių sodinukų.

Kaip pranešė fondas, pasodintas miškas prisidės prie kovos su klimato kaita ir niekuomet nebus kertamas komerciniais tikslais.

„Šiandien dar sunku įsivaizduoti gyvenimo būdą, kuris neturėtų jokios įtakos klimato kaitai, galime bent jau stengtis daromą žalą kompensuoti. Vienas iš paprasčiausių būdų – miško sodinimas, todėl jau antrus metus sodiname mišką ir viešai įsipareigojame jį saugoti“, – sako Nacionalinio neliečiamojo miško paramos fondo įkūrėjas Remigijus Lapinskas.

Iš fizinių ir juridinių asmenų paaukotų lėšų šiemet fondas, siekiantis gausinti Lietuvos miškus, įsigijo du sklypus Šalčininkų rajone, kurių bendras plotas – 3 ha. Šiuose sklypuose ir buvo pasodintas miškas, kurį fondas įsipareigojo saugoti.

Pernai įkurtas fondas per pirmuosius metus surinko beveik 17 tūkst. eurų paramos iš fizinių ir juridinių asmenų. Už surinktas lėšas 2020 metais buvo įsigytas 3 ha sklypas Vilniaus rajone, kuriame praėjusį pavasarį taip pat buvo pasodinta 11 tūkst. įvairių medžių sodinukų.

Fondui taip pat priklauso 2 ha sklypas, kurį padovanojo pirmoji rėmėja Tamara Mizarienė. Šiuo metu laukiama leidimo šioje žemės ūkio paskirties teritorijoje įveisti mišką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių