R. Šimašius: Vilniaus ligoninėse padėtis stabilizavosi, bet išlieka įtempta

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius sako, kad Vilniaus ligoninėse padėtis dėl COVID-19 liga sergančių pacientų antplūdžio stabilizavosi, tačiau vis dar išlieka įtempta. Meras atkreipia dėmesį, kad didžioji dalis sunkios būklės pacientų nuo koronaviruso nėra pasiskiepiję.

„Ligoninėse padėtis stabilizavosi, bent jau Vilniuje, bet yra vis dar labai įtempta“, – žurnalistams ketvirtadienį teigė R. Šimašius.

Meras atkreipė dėmesį, kad didžioji dalis ligoninėse gulinčių sunkios būklės COVID-19 pacientų nėra gavę nei vienos vakcinos dozės.

„Akivaizdu, nors tikslių duomenų iš e. sveikatos negauname, kad absoliuti dauguma su sunkiomis būklėmis žmonių yra tie, kurie nepasiskiepijo bent viena doze. Tai turbūt geras priminimas, kad reikia skiepytis. Žmonių kontingentas ligoninėse vis jaunėja, tai labai logiška, nes vyresni yra daugiau paskiepyti, o jaunesni mažiau paskiepyti“, – sakė R. Šimašius.

„Vilniuje apie paskiepytus žmones bent viena doze turime tokią situaciją, kad 65 ir vyresni toje kategorijoje yra du trečdaliai paskiepytų, per 65 procentus. Žmonių, kurių amžius yra daugiu kaip 55 metai, jų yra per 60 proc. paskiepytų, žmonių, kuriems yra 45 metai ir daugiau, yra apie 40 proc.“, – informavo meras.

R. Šimašiaus teigimu, jaunesnėms grupėms priklausančių žmonių sostinėje paskiepyta labai nedidelis skaičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių