R. Karbauskis apie Lukiškių aikštės paplūdimį: keisto mero keistas sprendimas

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis labai keistu pavadino Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus sprendimą įrengti paplūdimį sostinės Lukiškių aikštėje.

„Aš tikrai labai įdomiai vertinčiau tą sprendimą, jis labai keistas. Bet Vilniaus meras yra toks pat keistas, kaip ir sprendimas“, – antradienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai Audronius Ažubalis ir Laurynas Kasčiūnas kreipėsi į Vilniaus miesto merą Remigijų Šimašių ir savivaldybės administracijos direktorių Povilą Poderskį, reikalaudami nedelsiant stabdyti savivaldybės vykdomus darbus Lukiškių aikštėje. Jie taip pat kreipėsi į Seimo Kultūros komiteto pirmininką Ramūną Karbauskį, ragindami neatidėlioti Seimui dar 2017 m. pateikto Lukiškių aikštės įstatymo projekto, kuriam Seimas yra pritaręs po pateikimo, svarstymą.

Bet Vilniaus meras yra toks pat keistas, kaip ir sprendimas.

R. Karbauskio teigimu, problema dėl įstatymo projekto svarstymo yra susijusi su teisminiais procesais šiuo klausimu.

„Aš manau, kad problema yra ta, kad tie sprendimai, kurie buvo priimti, jie yra teismuose. Kol nesibaigs  teisminiai procesai, tol negali būti Seime kažkokie sprendimai priiminėjami“, – sakė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad Seimo nariai L. Kasčiūnas ir A. Ažubalis prašo R. Karbauskio imtis konkrečių veiksmų, svarstant įstatymo projektą dėl Lukiškių aikštės Seimo komitete, o Vilniaus savivaldybę ragina nedelsiant stabdyti įmonės UAB „Grinda“ vykdomus darbus Lukiškių aikštėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arunas

Arunas portretas
Turbut gejai paprase plezo savo draugo

Senolis

Senolis portretas
Šiaip tai visus darbusLVŽS gerbiu. Atrodo šį kartą Ramūnas praleido progą patylėti.... LDK laikais aikštės teritorija buvo Vilniaus priemiesčio zonoje. XVIII a. pab. pastatyta Šv. Apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčia, vienuolynas ir ligoninė. 1860 m. teritorija paversta didele turgaviete ir pradėta integruoti į miestą.....1897 m. aikštėje stovėjo parodų ir cirko pastatas.(1929–1939 m.) buvo įrengti keli paviljonai, veikė turgus, vyko didelės Kaziuko mugės. ...Kankinių vietų pilna visa Lietuvos žemelė...

...

... portretas
Viskas pagal Dėdulės planą: ten TURI atsirast mauzoliejus JAM, bet - jam gyvam esant niekas jo nestato, o ir Vyties dėl jo irgi niekas negriaus; gi prieštaraujančių 'Laisvės kalvos' pakeitimui 'Laisvės mauzoliejumi' nebus - TIKIS Dėdulė likt 'amžinai gyvas' ir visąlaik jo garbei rengiamas demonstracijas priiminėt... matyt, 'Laisvės kalvos' byla teisme įstrigo, kad buvo imtasi tokių vilkinimų - 'Laisvės kalvos' bylos atmetimo atveju ten IŠKART prasidėtų Vyties statybos, o dabar gi tas 'pride' Š** RĖKS kad reikia palaukt, REIKIA vilniečiams leist su smėliuku pažaist.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių