Policija pasirengė mitingui: centre – sustiprintos policijos pajėgos, įtartini asmenys bus tikrinami

  • Teksto dydis:

Policijos pareigūnai penktadienį atliks kai kurių asmenų, penktadienį atvykstančių į mitingą sostinės Katedros aikštėje, patikras.

Kaip LRT radijui penktadienį sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Saulius Gagas, siekiant užtikrinti renginio saugumą, policija, be kita ko, tikrins, ar neįsinešama pavojingų daiktų, akmenų ir pan.

„Bus atliekamos pasirinktinai žmonių patikros, prašytume žmonių supratimo, kad vykdytų policijos pareigūnų prašymus, nurodymus, taip bus paprasčiau, nuotaika bus nesugadinta tiek mitingo dalyviams, tiek pareigūnams, tiek miestiečiams“, – kalbėjo sostinės policijos vadovas.

Bus atliekamos pasirinktinai žmonių patikros, prašytume žmonių supratimo, kad vykdytų policijos pareigūnų prašymus.

Anot jo, Vilniaus policijos pareigūnams penktadienį prižiūrėti tvarką mitingo metu padės iš kitų šalies apskričių atvykstantys policininkai ir tikimasi, jog kitų tarnybų pagalbos neprireiks.

„Šiuo metu neplanuojame Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų ir manome, kad jų neprireiks“, – pridūrė S. Gagas.

Anot jo, su mitingo organizatoriais bei sostinės savivaldybe sutarta, kad eismas šalia Katedros esančiomis Šventaragio ir T. Vrublevskio gatvėmis nebus stabdomas.

Lietuvos šeimų sąjūdis penktadienį prie Vilniaus arkikatedros rengia mitingą prieš ribojimus galimybių paso neturintiems asmenims, kaukių dėvėjimą mokyklose, kitas pandemijos valdymo priemones, Partnerystės įstatymą, Stambulo konvenciją.

Renginyje, organizatorių teigimu, turėtų dalyvauti nuo 5 tūkst. iki 10 tūkst. žmonių.  Vilniaus miesto savivaldybė leidimą renginiui davė nuo 10.30 iki 16 valandos.

Lietuvos šeimų sąjūdis siekė mitingą surengti prie Seimo, penktadienį šiam pradedant rudens sesiją, tačiau negavo leidimo rinktis prie parlamento po ankstesnio į riaušes peraugusio mitingo rugpjūčio mėnesį.

Prieš penktadienį vyksiantį mitingą sostinėje mobilizuotos pareigūnų pajėgos, tvoromis aptvertos valdžios institucijos.

Mitingą organizuojantis Šeimų sąjūdis yra paraginęs atvyksiančiuosius į mitingą Katedros aikštėje laikytis įstatymų ir protestuoti taikiai.

Rugpjūčio 10 dieną apie 5 tūkst. žmonių buvo susirinkę prie Seimo protestuodami prieš Vyriausybės tuomet planuotus ribojimus, skirtiems imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Protestas peraugo į riaušes, dėl jų sulaikyta keliasdešimt asmenų, pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Lietuvos šeimų sąjūdis rugsėjo 10 dieną planavo surengti mitingą prie Seimo, tačiau savivaldybė, persvarsčiusi anksčiau išduotą leidimą, nusprendė renginio neleisti.

Ji sprendimą argumentavo per dideliu mitinguotųjų skaičiumi ir žvalgybos perspėjimais apie išaugusią smurtinių išpuolių per protestus tikimybę ir kitus galimus pavojus.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

pid.er.astai mentai Renatas Požėla ir Saulius Gagas Skaityt

pid.er.astai mentai Renatas Požėla ir Saulius Gagas  Skaityt portretas
pid.er.astai mentai Renatas Požėla ir Saulius Gagas yra Landsbergio ir visų koncervatorių subin.laižiai, ožio šūdai pas Požėlą ir Gagą ant snukio matosi, pridžiųve nuo ožio subinės laižymo

Valdanti KGBistinė gauja

Valdanti KGBistinė gauja portretas
Persišiko, kad nesigirdės mokslinio komunizmo profesoriaus Landsbergio

juk

juk portretas
seniai aisku kad dirba senais sovietnkvd ytiniais metodais sekmingai papildytais zydisku jav demonu cinizmu bei diktatra ir ju visa sia ireminta sorosaika varyt von su vi/sa ju jegu struktura kuri nelojali tautai von nuo valdlovio ir,,, is musu salies tevynes uzteks prievartos ir zmoniu asaru==============
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių