Po pandeminės pertraukos Vilniuje prasideda tarptautinė knygų mugė

  • Teksto dydis:

Po pandeminės pertraukos Vilniuje, parodų ir kongresų centre „Litexpo“, prasideda tarptautinė knygų mugė.

Pernai dėl koronaviruso pandemijos neįvykęs vienas didžiausių kultūros renginių šiemet rengiamas tema „Vaizdas kaip tekstas“.

Organizatoriai primena, kad renginyje bus privalu laikytis COVID-19 saugumo reikalavimų – reikės dėvėti ne žemesnio nei FFP2 lygio respiratorių, priglundantį prie veido ir visiškai dengiantį nosį bei burną. Salėse bus įrengti srautų matuokliai, kurie leis valdyti momentinį žmonių skaičių ir nukreipti srautus į kitas sales. Judėjimas vyks ratu į vieną pusę, tam specialiai pritaikytos visos salės.

Mugės organizatoriai teigia parengę turtingą diskusijų, susitikimų su rašytojais programą, dalis jų vyks nuotoliniu būdu. Taip pat veiks Muzikos kambarys, bus rengiamos literatūrinės dvikovos „Šortai“, kuriuose knygos aptarti susitinka jos autorius ir kritikas.

Renginyje laukiama britų rašytojos Karen Swan, ukrainiečių rašytojų Andrejaus Kurkovo ir Andrejaus Lyubkos, iš JAV ketina atvykti Lietuvos nacionalinės premijos laureatas Saulius Tomas Kondrotas, islandas Hallgrimuras Helgasonas, belgas Jeanas-Philippe'as Toussaintas (Žanas Filipas Tusenas), Gerardas Beltranas iš Meksikos.

Nuo arkikatedros iki „Litexpo“ parodų rūmų kas valandą kursuos ir nemokamas viešasis transportas.

Šiemet renginyje tikimasi apie 40 tūkst. dalyvių. Knygų mugė vyks iki sekmadienio.


Šiame straipsnyje: knygų mugėrenginiairašytojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių