Plečiamos COVID-19 diagnostikos galimybės: testus jau atlieka ir Antakalnio poliklinika

Pacientai, norintys sužinoti ar serga COVID-19, tai padaryti galės greičiau. Nuo šiol COVID-19 testai atliekami ir Antakalnio poliklinikos laboratorijoje. Pacientus numatoma priimti tą pačią registracijos dieną, o rezultatus pranešti per 24 valandas.

„Iš savo pacientų dažnai girdime, kad užsiregistruoti į COVID-19 karštąją liniją darosi vis sudėtingiau, dėl to koronaviruso simptomus jaučiantys dažnai teiraujasi, ar galima atlikti COVID-19 tyrimą mūsų įstaigoje. Siekiant plėsti diagnostikos galimybes ir taip prisidėti prie pandemijos stabdymo, poliklinikoje įkūrėme laboratoriją, o nuo šiandien pacientams jau galime pasiūlyti platų COVID-19 diagnostikos paslaugų spektrą – PGR tyrimus bei antikūnų tyrimus“, – teigia Antakalnio poliklinikos direktorius Evaldas Navickas.

Bus galima nustatyti ir sergamumą gripu

PGR tyrimas leidžia nustatyti, ar asmuo serga COVID-19 infekcija. Taip pat, esant poreikiui, iš to paties mėginio bus galima atlikti ir gripo testą, kas padės gydytojams diferencijuoti, kuria liga pacientas serga. „Ši galimybė iš tiesų labai reikalinga. COVID-19 ir sezoninio gripo simptomai labai panašūs, todėl tokio tyrimo atlikimas palengvins diagnostikos ir gydymo galimybes“, – teigia E. Navickas.

PGR tyrimo kaina Antakalnio poliklinikoje bus maždaug 30 proc. mažesnė nei vyraujančios rinkoje. Tyrimai poliklinikoje bus atliekami nuo gruodžio 21 dienos.

COVID-19 antikūnų testai

Antakalnio poliklinikoje taip pat jau atliekami ir COVID-19 antikūnų testai. Šie testai leidžia nustatyti. ar pacientas persirgo COVID-19 infekcija.

Serologinį antikūnų tyrimą rekomenduojama atlikti, jei PGR metodu buvo diagnozuota COVID-19, jei klientas mano, galėjo sirgti COVID-19 liga ar turėjo kontaktą su sergančiu šia liga; buvo neaiškios kilmės karščiavimas.

Visais šiais atvejais rekomenduojama atlikti serologinį tyrimą galimam organizmo imuniniam atsakui šiai ligai nustatyti. Rekomenduojama kreiptis tik praėjus saviizoliacijos laikotarpiui ir ne anksčiau kaip 3 savaitės po karščiavimo pabaigos arba gauto teigiamo COVID-19 PGR testo.

Tyrimas atliekamas imant kraujo mėginį iš venos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na, tikri šaunuoliai esate

Na, tikri šaunuoliai esate portretas
Ten iš aplinkinių namukų būtinai tikrinkite kontingentą, kur tėveliui arti 50 metukų, mamytei - virš 40, bet vaikučių atsirado - ir visi bus mažų mažiausiai profesoriai arba šou menai su balalaikomis...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių