Pasiūlymas vasarai – tapti Vilniaus ekspertais ir susitikti su turistais kavos

  • Teksto dydis:

Kaip pristatote Vilnių savo svečiams? Kurias vietas su jais aplankote? Kokias istorijas pasakojate? Kiekvienas vilnietis apie sostinę galėtų papasakoti savo istoriją, paremtą asmenine patirtimi ir prisiminimais, parodyti sau brangias vietas. Autentiškas miestiečių žvilgsnis į sostinę atsidurs šios vasaros Vilniaus turizmo savanorių programos dėmesio centre.

Turizmo ir verslo plėtros agentūra „Go Vilnius“ skelbia registraciją į naują turizmo savanorių sezoną ir kviečia rinktis širdžiai mieliausią veiklą – tapti „Vilniaus ekspertu“, galinčiu suteikti turistams informaciją lankomiausiose miesto vietose, arba registruotis asmeniniams susitikimams su turistais prie kavos.

Asmeniniai vietinių gyventojų susitikimai su turistais yra populiarūs daugelyje pasaulio miestų ir užsienyje žinomi „Meet a local“ (liet. „Susipažink su vietiniu“) pavadinimu. Tokių susitikimų tikslas – pasiūlyti turistams galimybę pamatyti miestą jo gyventojų akimis. Šią vasarą galimybė susipažinti su vietiniais bus pasiūlyta ir Vilniaus turistams.

„Vilniaus ekspertai“ budės miesto centre ir oro uoste kiekvieną dieną, tuo tarpu susitikimai „Kava su turistu“ vyks tik savaitgaliais.

Vietos bendruomenės įsitraukimas leidžia tvariau plėtoti turizmą mieste, populiarinti įvairesnes miesto vietas ir maršrutus, suteikti galimybę giliau pažinti miestą, jo istoriją ir bendruomenę. Vilniaus turizmo savanoriai bus kviečiami ne tik parodyti turistams įdomias, nors nebūtinai žinomas miesto vietas, bet ir papasakoti apie savo kasdienį gyvenimą Lietuvos sostinėje.

„Vilniaus ekspertai“ budės miesto centre ir oro uoste kiekvieną dieną, tuo tarpu susitikimai „Kava su turistu“ vyks tik savaitgaliais. Kava vaišins Vilniaus turizmo savanorių programos partneris kavinių tinklas „Caffeine“.

„Kelerius metus vykstantis Vilniaus turizmo savanorių projektas sulaukė šimtų vilniečių įsitraukimo: išdalinta daug patarimų, atsakyta į dar daugiau klausimų. Šį sėkmingą projektą tęsiame, o šiemet atėjo laikas žengti dar vieną žingsnį, kuris padės miesto bendruomenei ir turistams geriau pažinti vieniems kitus, o sykiu skatins tvarią ir harmoningą turizmo plėtrą sostinėje, – sakė „Go Vilnius“ direktorė Inga Romanovskienė. – Galimybė pamatyti miestą vietinio žmogaus akimis turistams dovanos gilesnį, autentiškesnį Vilniaus pažinimą. Tai patirtis, kurios negali pasiūlyti jokie turistiniai vadovai.“

Registracija į Vilniaus turizmo savanorių programą prasideda jau šiandien svetainėje vilnius-tourism.lt. Besiregistruojantys kviečiami pasirinkti, prie kurios veiklos jie norėtų prisijungti. Tie, kurie gali skirti daugiau laiko savanorystei, kviečiami tapti „Vilniaus ekspertais“: atsakyti į turistams iškilusius klausimus, patarti, parodyti kelią. Labiau užimti, tačiau bendrauti mėgstantys vilniečiai gali pakviesti turistus kavos savaitgaliais. Norintys išbandyti abi veiklas taip pat galės tai padaryti.

Vilniaus turizmo savanorių programa startuos birželio 13 dieną ir tęsis visą vasarą. Projekte dalyvauti kviečiami 16 metų ir vyresnio amžiaus žmonės, mokantys anglų kalbą. Privalumas – mokėjimas bendrauti dar bent viena užsienio kalba.

Projekto dalyviams nemokamai duris atvers ir dovanų pasiūlys projekto partneriai, tarp kurių – MO muziejus, „Loftas“, „Caffeine“, „Vilniaus Gondola“, „Iliuzijų muziejus“, „Kartlandas“, „Valandėlė“, „Senamiesčio gidas“ ir kiti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių