Pagalba sostinės medikams – patogesnės ir nemokamos kelionės į darbą

  • Teksto dydis:

Vilnius rūpinasi medikais ir sveikatos specialistais – į darbo vietas ir po darbo namo jie keliauja patogiau.

SĮ „Susisiekimo paslaugos“ sostinės medikams organizuoja specialius viešojo transporto maršrutus, o bendradarbiaudamos su pavėžėjimo paslaugų platformomis „Bolt“, eTaksi – nemokamas asmenines keliones į gydymo įstaigas. Taip pat jungiasi automobilių dalijimosi bendrovė „CityBee“ ir automobilių nuomos kompanijos „Hertz Lietuva“, „LitCarRent“, kurios medikams pagal poreikį suteiks automobilius ir neapmokestins pačių transporto priemonių naudojimo.

„Šiuo laikotarpiu pagalba medikams itin reikalinga, todėl galvojome, kaip galime palengvinti jų kasdienę rutiną. Apklausėme Vilniaus mieste veikiančias valstybines ir savivaldybės gydymo įstaigas, išsiaiškinome darbuotojų susisiekimo mieste poreikius. Kartu su Vilniaus miesto savivaldybe medikams organizuojame nemokamus viešojo transporto maršrutus, be to, jungiasi pavėžėjimo, automobilių dalijimosi ir nuomos tiekėjai. Prioritetą teikiame Santaros klinikų Infekcinių ligų centro darbuotojams, kitiems tiesiogiai su rizikos pacientais dirbantiems medikams. Stebime situaciją, viešojo transporto maršrutus stengėmės kuo labiau pritaikyti visų aktualių ligoninių darbuotojams. Taip pat toliau bendrausime su įmonėmis, norinčiomis prisidėti prie patogesnių medikų kelionių“, – sako SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė.

Apklausa dėl medikų vežimo poreikio praėjusią savaitę išsiųsta šioms Vilniaus mieste veikiančioms valstybinėms ir savivaldybės gydymo įstaigoms – Santaros klinikoms ir konkrečiai Infekcinių ligų centrui, Respublikinei Vilniaus universitetinei ligoninei, Vilkpėdės ligoninei, Vilniaus miesto klinikinei ligoninei, Mykolo Marcinkevičiaus ligoninei, Šv. Roko ligoninei, Grigiškių sveikatos priežiūros centrui, Vilniaus visuomenės sveikatos biurui.

SĮ „Susisiekimo paslaugos“ atsižvelgė į apklausoje pateiktus duomenis – medikų darbo pradžios ir pabaigos laikus, įprastas išvykimo / atvykimo stoteles, maršrutus, kuriais įprastai važiuojama. Suplanuoti trys specialūs nemokami viešojo transporto maršrutai „COVID herojams“, kurie keliauja į Santaros klinikas, Santariškių g., Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę, Šiltnamių g., taip pat – į Mykolo Marcinkevičiaus ir kitas ligonines. Autobusai darbuotojus atveš į gydymo įstaigas prieš prasidedant darbo laikui, o po jo – vėžins namo.

91 Stotis – Kalvarijų g. – Didlaukio g. –  Santariškės

92 Stotis – Laisvės pr. – Santariškės

93 Pilaitė – Šeškinė – Santariškės

Pasak Santaros klinikų direktoriaus valdymui pavaduotojo infrastruktūrai Česlovo Selemono, apklausus ligoninės darbuotojus dėl viešojo transporto kelionių, išsiaiškinta, kad poreikis didelis.

„Dalis kolegų važiuoja iš Vilniaus rajono ar netgi Kauno, daliai atvykti į darbą pakankamai keblu. Galimybė atvykti į darbą laiku ir grįžti namo saugiai, laikantis šiuo metu galiojančių rekomendacijų, ir kartu sutaupyti dabar tokį brangų laiką, yra labai svarbi, todėl manome, jog tai puiki iniciatyva. Glaudžiai bendradarbiausime su Vilniaus miesto savivaldybe ir SĮ „Susisiekimo paslaugos“, perduosime atsiradusius ar pasikeitusius savo darbuotojų poreikius“, – sako Č. Selemonas.

Be to, medikų vežimui pasitelkiamos pavėžėjimo, automobilių nuomos paslaugos. Dėl konkrečių keliavimo būdų medikai pagal atliktos apklausos duomenis informuojami asmeniškai arba gauna informaciją iš ligoninės administracijos.

Kaip pritaikytos pavėžėjimo ir automobilių dalijimosi paslaugos?

Pavėžėjimo paslaugų platformos „Bolt“ vadovas Lietuvoje Andrius Pacevičius sako, kad šiuo metu svarbu palaikyti mūsų šalies medikus. Mobiliojoje programėlėje „Bolt“ sukūrė atskirą profilį „COVID Herojai“, kuris matomas kelionės paslaugos poreikį išreiškusiems medikams.

„Medikai šiuo metu aukojasi, negaili laiko bei pastangų dėl mūsų visų gerovės, todėl mažiausia, ką galime padaryti – tai prisidėti suteikiant nemokamas savo paslaugas. Pasirūpinsime medikų kelionėmis į darbą ir iš jo naudojantis pavežėjimo automobiliu paslauga bei pagal poreikį skirsime „Bolt“ elektrinius paspirtukus, kurių sezonas šiemet, dėl susidariusių aplinkybių, pradėtas gerokai anksčiau ir pirmieji rezultatai rodo – paspirtukais intensyviau naudojamasi darbo dienomis susisiekimui, ne pramogoms. Planuojame nemokamas paslaugas suteikti 100 medikų, o prireikus, šį kiekį esame pasirengę didinti“, – teigia A. Pacevičius.

Taksi ir pavėžėjų paslaugas vienijanti bendrovė eTAKSI nuo kovo 30 d. surinktą komisinį mokestį skiria saugioms medikų kelionėms. Tokiu būdu prie nemokamo medikų vežimo prisideda eTAKSI keleiviai ir vairuotojai.

„Savo programėlėje eTAKSI medikams sukūrėme nemokamų kelionių kuponą „STOP Korona“, o maksimaliam keleivių ir vairuotojų saugumo užtikrinimui savo automobilius pritaikėme saugesnėms kelionėms – nuo šiol jie turi papildomai izoliuotas keleivių vietas,“ – sako eTAKSI vadovas Andrius Norkaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių