Paaiškėjo, kas vadovaus Pavilnių ir Verkių regioniniams parkams

  • Teksto dydis:

Vilniuje esantiems Pavilnių ir Verkių regioniniams parkams vadovaus Jolanta Radžiūnienė, pastaruosius penkerius metus parkų direkcijoje dirbusi Gamtos ir kultūros paveldo skyriaus vedėja.

Biomedicinos mokslų daktarė, gidė laimėjo sostinės savivaldybės skelbtą konkursą.

Anot savivaldybės pranešimo, į direkcijos vadovo pareigas pretendavo trys kandidatai. Vieni svarbiausių jiems keltų reikalavimų  – išmanyti saugomų teritorijų sistemą ir jos valdymo pagrindus, valstybinių parkų struktūrą bei turėti ne trumpesnę kaip trejų metų darbo organizavimo patirtį pagal įgytą išsilavinimą.

„Jau metas keisti nusistovėjusį suvokimą, kad saugomose teritorijose dominuoja valdymo draudimais, apribojimais ir suvaržymais forma. Pavilnių ir Verkių regioniniai parkai atsinaujins kartu su atsinaujinančiu Vilniumi. Tapusi vadove, greitai ir dalykiškai spręsiu užsilikusias problemas teritorijų apsaugos ir planavimo srityje, lanksčiai valdydama, derinsiu lankytojų ir vertybių apsaugos interesus“, – pranešime spaudai cituojama J.Radžiūnienė.

Tarp pirmųjų darbų ji minėjo būtinybę suvaldyti situaciją, saugant vertingas rekreacinės paskirties parkų teritorijas nuo statybų, išsiaiškinus visų parkuose veikiančių institucijų vertinimus, aiškiai ir konkrečiai detalizuoti vykdomas funkcijas, rasti kompromisus ir pasiskirstyti darbus bei atsakomybes, užtikrinti lankytojų ir vertybių apsaugos interesus.

Naujo Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcijos vadovo konkursas paskelbtas pernai gruodžio pabaigoje, praėjus pusmečiui, kai atsistatydino tuometinė direkcijos vadovė Vida Petiukonienė.

Ji iš pareigų pasitraukė paaiškėjus aplinkosaugos ir statybos pažeidimams minėtuose parkuose.

Aplinkosaugininkai aptiko, kad Verkių ir Pavilnių regioniniuose parkuose nesilaikyta draudimų statyti gyvenamųjų namų šlaituose ar greta jų, kai kur sunaikintos reljefo formos, nesilaikyta Vilniaus bendrojo plano nuostatų, valstybinė žemė naudojama asmeniniams tikslams, neteisėtai užtverta valstybinė žemė ir miškas. Taip pat nustatyta atvejų, kai parkuose įsikūrę asmenys užtveria kelius ir paprastiems parko lankytojams negalima patekti prie vandens telkinių.

Pavilnių ir Verkių regioninių parkų plotas siekia apie 5 tūkst. hektarų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių