Opozicijos lyderiu Vilniaus miesto taryboje tapo A. Zuokas

Pirmajame Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdyje keturios partijos – „Laisvė ir teisingumas“, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščionių šeimų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų partija ir Nacionalinis susivienijimas pasiskelbė 2023-2027 m. kadencijos Vilniaus miesto savivaldybės tarybos opozicija. Opozicijai priklausys 23 tarybos nariai.

Opozicija išsirinko ir savo lyderį. Juo tapo partijos „Laisvė ir Teisingumas“ partijos narys Artūras Zuokas. „Naujas savivaldos įstatymas suteikia kur kas daugiau galimybių ir atsakomybių opozicijos lyderiui, tad net neabejoju, kad bendram darbui sutelkus keturias Vilniaus miesto tarybos frakcijas pavyks vykdyti veiksmingą valdančiosios daugumos priimamų sprendimų ir jų įgyvendinimo kontrolę bei atskaitingumą,“ – sako opozicijos vadovas A. Zuokas.

Pagal Opozicijos bendradarbiavimo susitarimą Opozicijos lyderis bus rotuojamas. Partijos „Laisvės ir teisingumo“ opozicijos lyderis pareigas eis ir dirbs pirmus 18,5 mėnesių nuo jo paskyrimo. Jį pakeis Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos opozicijos atstovas, kuris pareigas eis 14,5 mėnesių. Lietuvos socialdemokratų partijos opozicijos lyderis eis pareigas trečiasis ir dirbs 8,5 mėnesių, o Nacionalinio susivienijimo opozicijos lyderis eis pareigas ketvirtasis ir dirbs 6,5 mėnesių terminą po jo paskyrimo.

Vilniaus miesto tarybos opozicija pasiskirstė ir jai pagal vietos savivaldos įstatymą priklausančių tarybos komitetų bei komisijų vadovų postus. Kontrolės komiteto pirmininko pareigos atitenka Lietuvos lenkų rinkimų akcijos- Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovui. Antikorupcinės komisijos pirmininko pareigos – „Laisvės ir teisingumo“ frakcijai, o Etikos komisijos pirmininko pareigas eis Lietuvos socialdemokratų frakcijos narys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rinkejas

Rinkejas portretas
Konservatoriai pirmyn !

Milda

Milda portretas
Sveikinu. Taip ir turejo būti. Sėkmės.

vilniškis

vilniškis portretas
Kuo geriausios sėkmės, sutarimo ir tvirtybės Vilniaus miestiečių išrinktai opozicijai ir jos vadovams
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių