Nacionalinio stadiono nebus ir 2026 metais: dalis Seimo narių pasiryžę viską pradėti iš naujo?

Verslininkui Arvydui Avuliui į Nacionalinį stadioną tenka žiūrėti iš toli. Statybų aikštelė „Hanner“ vadovui iki šiol užrakinta, nors ant kalvos įrengti stadioną su valdžia sutarė dar prieš pusmetį.

„Labai apmaudu, kad vasarą, kada geriausia statybas vykdyti, vyksta diskusijos apie nieką“, – pabrėžė „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

Sporto kompleksas dabar įstrigęs tarp Viešųjų pirkimų tarnybos ir Europos Komisijos. Vienos nuomonė yra, kitos dar ne.

„Dabar žinome, kad Europos Komisija šešias savaites atostogauja. Iki atostogų išvadų negavome, o darbą jie atnaujins rugsėjo mėnesį“, – aiškino Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas.

Europos futbolo čempionatą organizuojantys vokiečiai – unikalūs, jiems nė neprireikė statyti naujo stadiono, nes visą infrastruktūrą jau turi.

„Pirmiausia, mes turėtume žiūrėti ne į Vokietiją, o į skurdesnes šalis – Kosovą, Šiaurės Makedoniją, Albaniją. Jos per dešimt metų apsistatė labai puikius stadionus“, – nurodė „15min“ sporto žurnalistas Marius Bagdonas.

Dabar galima kalbėti apie 2027 metų vidurį.

Vilniečiai stadiono laukia jau beveik 40 metų ir lauks dar, nes A. Avulis vėlina pažadus areną užbaigti iki 2026 metų pabaigos.

„Jei startuosime rudenį ar prieš pat žiemą, tai pats blogiausias laikas. Tam reikės pusės metų ar ilgesnio termino pridėti prie to, ką buvome žadėję. Dabar galima kalbėti apie 2027 metų vidurį“, – kalbėjo A. Avulis.

Dalis Seimo narių pasiryžę apskritai viską pradėti iš naujo. Esą dabartinės sąlygos kelia abejonių dėl mokesčių mokėtojų pinigų.

„Tik konkursas, nieko daugiau. Tik konkursas galėtų atpiginti. Tada galėtume turėti kompleksą, pastatytą mažesnėmis sąnaudomis nei galės dabar įvykti“, – šnekėjo Seimo Audito komiteto narė (LSDP) Rasa Budbergytė.

„Nemanau, kad kas nors gali pastatyti už mažesnę kainą. Rinka tokia, darbai, medžiagos kainuoja“, – sakė „Hanner“ valdybos pirmininkas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

https://lnk.lt/video-embed/8bafa454-8531-49ab-81e6-17c2f0c6f232?muteOnStart=true&autoStart=true

 

Viešųjų pirkimų tarnyba jau pasiūliusi perdėlioti pabrangimo procentą, kad statytojas ir valdžia atsakomybę dalintųsi po lygiai. Taip esą būtų sutaupyta apie 2,5 mln. mokesčių mokėtojų pinigų.

„Ar prie trijų pridėsi vieną, ar prie dviejų pridėsi du, vis tiek gausi keturis. Argumentus vertiname pozityviai, ką pasakė Viešųjų pirkimų komisija“, – tikino Vilniaus miesto meras.

„Visuomenei bandoma įbrukti 33 mln. pabrangusį projektą“, – teigė Seimo Audito komiteto narys (MG) Artūras Skardžius.

Visuomenei bandoma įbrukti 33 mln. pabrangusį projektą.

Bet derybose dėl kainos kliūva ir tai, kad iki šiol dalyvauja įmonė, kurios buvęs partneris – Šarūnas Stepukonis, kaltinamas dėl galimo dešimčių milijonų pasisavinimo.

„Ta pusė, kuri dalyvauja iš privataus sektoriaus, tas pats „BaltCap“, tai tikrai neskanu buvo girdėti visa tai“, – sakė R. Budbergytė.

Stadiono kompleksas kainuos 160 mln., bet dar 30 mln. kainuos sutvarkyti stadiono prieigas.

„Jeigu imama grynai vieno stadiono kaina, tai tik keliais milijonais eurų didesnė nei Kauno stadiono, bet ir vietų skaičius didesnis, ir laikas praėjo, kai statybų kainos išaugo“, – kalbėjo Seimo Audito komiteto narys (TS-LKD) Jurgis Razma.

„Mes turime dabar stadioną Kaune. Ta problema tiek galvos skausmo sukėlė per 30 metų, kad, man atrodo, jei galima išvengti galvos skausmo, reikia žiūrėti į Kauną“, – pabrėžė M. Bagdonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip pas belus yr?

Kaip pas belus yr? portretas
Diktatoriaus reik?

Vilkins?

Vilkins? portretas
Kol nesusirinks minia?

Anonimas

Anonimas portretas
bet juk šitie seimo nariai tik iki rudenio o paskui jie niekas ,vadynasi čia jie ta daro specialiai kad nesistatytu stadionas.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių