Ministrė su sostinės meru aptars civilinės saugos stiprinimo įgyvendinimą Vilniuje

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė trečiadienį su Vilniaus miesto meru Valdu Benkunsku aptars Civilinės saugos stiprinimo ir plėtros programos įgyvendinimą sostinėje.

Pasak Vidaus reikalų ministerijos (VRM), bus diskutuojama apie priedangų plėtrą, gyventojų perspėjimą ir evakavimą.

Birželio pabaigoje Civilinės saugos stiprinimo ir plėtros programai pritarė Seimas, joje numatyta iki 2030 metų įrengti ne mažiau kaip 1,9 tūkst. priedangų.

Įgyvendinti visas programoje numatytas priemones preliminariai reikės 285 mln. eurų, iš kurių apie 103 mln. eurų sudarys Europos Sąjungos lėšos.

„Vilniaus miesto civilinės saugos projektai bus remiami per Civilinės saugos programą, skiriant tam reikiamą finansavimą. Iki metų pabaigos planuojama pasitvirtinti konkrečius projektus, kurie bus įgyvendinti jau 2025 metais“, – nurodo ministerija.

VRM duomenimis, šiuo metu Lietuvoje yra 4368 priedangų, kuriose apsaugą galėtų gauti apie 1,1 mln. – maždaug 38 proc. – gyventojų.

Ministerija yra iškėlusi tikslą, kad šalies rajonų savivaldybėse priedangose apsaugą pavojaus atveju gautų 40 proc. gyventojų, miestuose – 60 proc., o bendras šalies vidurkis siektų – 50 procentų.

Daugiau dėmesio civilinei saugai Lietuvoje imta skirti po Rusijos invazijos į Ukrainą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių