Lietuvos nacionalinio dramos teatro vadovo konkurse – vienas pretendentas

Lietuvos nacionalinio dramos teatro generalinio direktoriaus konkurse, pasibaigus dokumentų priėmimo laikui, dalyvaus vienas pretendentas – dabartinis ilgametis teatro vadovas Martynas Budraitis.

Apie tai, kad konkurse dalyvauja vienas pretendentas, BNS informavo Kultūros ministerijos atstovė spaudai Jana Mikulevič, tačiau ji nenurodė pavardės.

Lietuvos nacionalinio dramos teatro generalinio direktoriaus kadencijos trukmė – penkeri metai, teatrui jau dešimtmetį vadovauja M. Budraitis.

Jis nurodė dalyvaujantis konkurse į teatro vadovus, o jeigu jį laimės, vienas didžiausių uždavinių bus susigrąžinti žiūrovą.

„Jau balandį turime atidaryti Mažąją salę. Didžiosios salės rekonstrukcijos pradžia laukia šiemet, o atidarymą planuojame 2022 metų rudenį. Visų pirma, pabaiga rekonstrukcijos, repertuaro atnaujinimas ir žiūrovų susigrąžinimas, be abejo“, – BNS teigė teatro vadovas.

Pretendentams į teatro vadovo pareigas buvo keliamas reikalavimas turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą – magistro kvalifikacinį laipsnį ar jam prilygintą kvalifikaciją, ne mažesnę nei penkerių metų vadovaujamo darbo patirtį.

Pretendentai taip pat turėjo pristatyti penkerių metų teatro perspektyvinę veiklos programą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių