Liberalai ragina V. Urbonavičių palikti sostinės tarybą, šis atsisako

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto tarybos narys konservatorius Vidas Urbonavičius turi atsistatydinti, įtariant, kad jis galėjo daryti įtaką savivaldybės administracijos darbuotojams, teigia Vilniaus liberalai.

Pats V.Urbonavičius sako trauktis iš pareigų neketinantis.

Liberalai tvirtina, jog konservatorius darė spaudimą savivaldybės administracijos darbuotojams, kad politiko vaikas patektų į vieną sostinės darželių.

„Vilniaus miesto tarybos nario Vido Urbonavičiaus veiksmai padarė milžinišką reputacinę žalą Vilniaus savivaldybei ir darželių registracijos sistemai. Todėl Liberalų sąjūdžio frakcija ragina Tarybos narį Vidą Urbonavičių prisiimti atsakomybę ir pasitraukti iš miesto tarybos“, - rašoma Liberalų sąjūdžio pranešime spaudai.

Liberalai ir konservatoriai Vilniaus miesto taryboje yra valdančiosios koalicijos partneriai.

Vilniaus meras liberalas Remigijus Šimašius antradienį inicijavo tyrimą dėl jo „galimo neteisėto poveikio siekiant asmeninės naudos“.

„Užtikrinti, kad visi vaikai Vilniuje turėtų vienodas galimybes patekti į savivaldybės darželius, o visiems tėvams ši sistema būtų aiški, užkirsti kelią korupcijai šioje srityje - tokius svarbiausius darbus sau įsivardinome, laimėję rinkimus ir formuodami koaliciją. Iš informacijos, kurią turime šiandien, akivaizdu, jog vienas iš šios koalicijos narių elgėsi priešingai ir kenkė vilniečiams bei mūsų darbui. Manome, kad taip pasielgęs žmogus pats turėtų suprasti savo veiksmų žalą ir pasitraukti“, - BNS sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos savivaldybės tarnyboje seniūnas Vincas Jurgutis.

Konservatorių versijos skiriasi

R.Šimašius antradienį teigė neturintis tiesioginių įrodymų, kad V.Urbonavičius spaudė administraciją priimti palankius sprendimus dėl jo vaiko priėmimo į darželį, tačiau situacija, anot mero, rodo akivaizdų politinį spaudimą.

Vienintelis dalykas, ką aš dariau, kai mano vaikas eilėje kažkodėl nukrito, aš nuėjau pas vicemerą ir iškart klausiau, kodėl taip darosi. Su jokiais administracijos darbuotojais tuo klausimu nei ėjau, nei bendravau.

V.Urbonavičius BNS trečiadienį sakė atsistatydinti neketinantis.

„Viskas, ką jie šioje istorijoje daro, yra neadekvatu. (...) Ką aš galiu melagiams atsakyti?“, - teigė politikas.

Konservatorius antradienį tvirtino, kad dėl vaiko eilės darželyje konsultavosi tik su Vilniaus vicemeru konservatoriumi Valdu Benkunsku.

„Vienintelis dalykas, ką aš dariau, kai mano vaikas eilėje kažkodėl nukrito, aš nuėjau pas vicemerą ir iškart klausiau, kodėl taip darosi. Su jokiais administracijos darbuotojais tuo klausimu nei ėjau, nei bendravau“, - sakė V.Urbonavičius.

V.Urbonavičius teigė, kad už ikimokyklinį ugdymą atsakingas vicemeras jį informavo, jog sistemoje įvyko klaida.

V.Benkunskas BNS antradienį pripažino, kad V.Urbonavičius „laikas nuo laiko prašydavo pažiūrėti, kaip juda eilė“.

Vicemeras neigė, jog V.Urbonavičiui jo vaiko vietos eilėje pokyčius yra aiškinęs techniniais sistemos nesklandumais. V.Benkunsko teigimu, registracijos sistema veikė be sutrikimų.

„Jis kreipėsi, atsakiau tai, ką atsakė specialistai iš apačios, kad viskas yra tvarkoje, visus jo nukritimus galima paaiškinti. Jei kyla klausimų - tegul pats eina ir aiškinai. Jei būčiau matęs, ar būtų pasakę specialistai, kad yra sistemos pačios sutrikimai, tai būtų tyrimas pradėtas ir aiškintumėmės. Tuo labiau, kad politiko vaikas eilėje laukia, tai neduok Dieve, jei ten kažkas netvarkoje. Bet šiuo atveju jokių pagrindų įtarti, kad ten kažkas su ta eile blogai, nebuvo“, - BNS sake sostinės vicemeras.

Jo teigimu, joks žmogus nepastebėtas negali pakoreguoti eilės vietos registravimo į darželius elektroninėje sistemoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerda

Gerda portretas
Tai jeigu akivaizdu, tai kodėl įrodymų nėra? Liudininkai nepasirašo? O gal akivaizdu, kad meras nori, bet negali nes ir nebuvo? Taip galima bet kurį žmogų apšmeižti, o paskui aiškinti, kad įrodymų nėra. Ką tai reiškia? Tada nereikėjo ir plėstis per spaudą

Tepliotojai

Tepliotojai portretas
Liberalai kuo patys susitepa,tuoj ima patys kitus teplioti.Be reikalo-švaresni nuo to nepasidarys.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių