LEU studentai: Lietuvos edukologijos universiteto šviesa neužges!

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Lietuvos edukologijos universiteto studentai parengė peticiją Lietuvos Respublikos Prezidentūrai, Seimo nariams, vyriausybei ir švietimo ir mokslo ministrui dėl neteisingo švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio pasisakymo. Peticijoje prašoma užbaigti negražius žaidimus su Lietuvos aukštosiomis mokyklomis ir kartu su akademine bendruomene apginti vienintelį specializuotą mokytojus rengiantį universitetą.

Daugiau kaip pusė tūkstančio būsimųjų pedagogų, pritardami savo universiteto vadovybės pozicijai, šiandien vidurdienį apjuosė universitetą gyva grandine, teigdami, jog Lietuvoje edukologijos idėjos nebus pamintos, o šis universitetas esą buvo, yra ir bus.

„LEU, kaip ir kitų aukštųjų mokyklų studentai, garsėja mokslo, kultūros, meno, sporto pasiekimais. Stojančiųjų į valstybės finansuojamas vietas stojamojo balo vidurkis yra pakankamai aukštas. Statistiniai duomenys rodo, kad dauguma studentų sėkmingai įsidarbina. Visos studijų programos yra įvertintos ekspertų ir akredituotos,“ – rašoma peticijoje.

Pasak studentų, LEU yra didžiausia ir svarbiausia Lietuvoje mokytojus ruošianti aukštoji mokykla. „Ministro pasisakymai menkina tiek universitetą, tiek mūsų – būsimųjų pedagogų – ir visos mokytojų bendruomenės įvaizdį visuomenėje. Ministro neigiami pasisakymai apie pedagogus nuvertina mokytojo, kaip mokslo šviesos skleidėjo, taurų darbą. Todėl ministro išsakyti žodžiai apie mūsų universitetą žeidžia mus, studentus, kaip šios akademinės bendruomenės narius,“ – teigia LEU SA viceprezidentė Rūta Mikalonytė.

LEU studentai šiuo veiksmu nori pareikšti nuomonę dėl švietimo ir mokslo ministro D. Pavalkio viešai išsakytų minčių apie Lietuvos edukologijos universitetą ir kitas Lietuvos aukštąsias mokyklas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šaunuoliai studentai

šaunuoliai studentai portretas
Šaunuoliai studentai! Bravo! Parodėte, jog ne visi bijo užpak. spec.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių