Komisija A. G. Astrauskaitės atleidimą pripažino neteisėtu, bet į darbą negrąžino

  • Teksto dydis:

Darbo ginčų komisija iš dalies patenkino lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Astros Genovaitės Astrauskaitės prašymą pripažinti jos atleidimą neteisėtu, bet į darbą negrąžino.

Kaip ketvirtadienį pranešė LRT naujienų portalas, ją dirbti priėmusi buvusi Vilniaus „Juventos“ gimnazijos direktorė Irina Ignatavičienė įstaigoje nebedirba – ji paliko pareigas nuo kovo 1-osios.

Pasak LRT, darbo ginčų komisija A. G. Astrauskaitei taip pat priteisė kompensaciją už priverstinės pravaikštos laiką iki sprendimo priėmimo dienos, tačiau ji į darbą negrąžinta, nes anot komisijos, jai galimai bus sudarytos nepalankios sąlygos dirbti.

Pati A. G. Astrauskaitė naujienų portalui teigė, kad jai svarbiausia būti sugrąžintai į darbą, todėl ji žada kreiptis į teismą.

Praėjusių metų gruodį nustačius, jog A. G. Astrauskaitė įdarbinta tinkamai nepaskelbus atrankos, sostinės savivaldybės meras Remigijus Šimašius įpareigojo direktorę atleisti šią lietuvių kalbos mokytoją.

I. Ignatavičienė yra sakiusi, kad A. G. Astrauskaitę į darbą priėmė, nes neturėjo kitos išeities – trūko lituanisto, nebuvo kam vesti pamokų, o darbo sutartyje su A. Astrauskaite įrašytos dvi pedagogei iškeltos sąlygos, kad ugdymo proceso metu ji neskleistų savo politinių pažiūrų, ugdymo proceso metu nedalyvautų politinėje veikloje.

Sprendimą įdarbinti šią mokytoją kritikavo ir Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Aktyvi protestuotoja prieš koronaviruso pandemijos valdymą A. G. Astrauskaitė yra viena kaltinamųjų baudžiamojoje byloje dėl riaušių prie Seimo. Ji kaltinama riaušių organizavimu ir provokavimu.

Riaušės prie parlamento rūmų Vilniuje kilo užpernai rugpjūčio 10-osios vakarą. Tą pačią dieną prie Simo vyko mitingas prieš Vyriausybės ribojimus, skirtus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio kiemo. Prieš protestuotojus policija panaudojo ašarines dujas, šie savo ruožtu mėtė į pareigūnus akmenis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kacapiška

Kacapiška portretas
šliundra.Šlykščiausia,kad šita penktkoloninė debilė tąso mūsų valstybines spalvas,bjurybė.

Nerimsti romai_-šarike?

Nerimsti romai_-šarike? portretas
Saugok snukį,kremliašuni .

Romas

Romas portretas
Cenzūros palikti komentarai, tai visi koncervinių buduliu.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių