P. Poderskis žada kalbėtis su verslu: suvaržymai neturėtų tapti politizuotu dalyku

Sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai bei premjerui Sauliui Skverneliui paraginus Vilniaus miesto savivaldybę laikytis institucijų rekomendacijų ir imtis griežtesnių koronaviruso prevencijos ir kontrolės sprendimų, savivaldybės direktorius Povilas Poderskis sako, kad sostinės administracija dar šią savaitę kalbėsis su restoranų, barų ir kitų viešų įstaigų vadovybėmis.

P. Poderskio teigimu, situacija Vilniuje nėra tokia bloga kaip kai kuriose kitose savivaldybėse.

„Mes negalime atmesti jokių galimybių, kurias turime, nes viskas realu. Bet visų pirma visiems reikėtų šiek tiek nurimti. Situacija tikrai nėra pati geriausia, bet ji nėra tokia bloga, kaip daugelyje kitų savivaldybių, kurios irgi susiduria su tomis problemomis“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė P. Poderskis.

Pasak savivaldybės administracijos direktoriaus, problemos yra atsakingai valdomos ir siekiama „priimti preciziškus, tikslius, pamatuotus ir duomenimis pagrįstus sprendimus“.

„Dar šią savaitę kalbėsimės tiek su restoranais, barais, naktiniais klubais, tiek su sporto įstaigomis. Taip pat yra tam tikras išsigandimas Neformaliojo švietimo asociacijos“, – teigė P. Poderskis.

Tiek žmonių sveikata, tiek jų laisvės suvaržymai ar veiklų uždarymas negali tapti politizuotu dalyku.

Vilniuje bus didinamos testavimo apimtys

Pasak P. Poderskio, su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru (NVSC) sutarta mieste didinti testavimo apimtis.

„Planuojame testavimo apimtį padidinti iki maždaug 1000 žmonių per dieną“, – paaiškino P. Poderskis. Testuotis bus kviečiami dažniau ir daugiau kontaktų su kitais asmenimis turintys gyventojai: sporto treneriai, klientų aptarnavimo specialistai ir kiti.

Vis dėlto P. Poderskis pabrėžė, kad mes dar nesame susigyvenę su nauja, kitokia gyvenimo tvarka ir „primiršome, kad virusas yra šalia mūsų“.

„Tos rekomendacijos dėl nuotolinio darbo, dėl daugelio kitų asmens apsaugos priemonių turėtų būti priimtos, komunikacija turėtų būti aiški ir plati“, – kalbėjo Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius.

P. Poderskis: suvaržymai neturėtų tapti politizuotu dalyku

P. Poderskis taip pat sakė, kad veiklų uždarymas neturėtų tapti „politizuotu dalyku“ rinkimų laikotarpiu.

„Turime elgtis ramiai, kad ta politinė situacija – laikotarpis tarp pirmojo ir antrojo turo – neegzistuotų. Tiek žmonių sveikata, tiek jų laisvės suvaržymai ar veiklų uždarymas negali tapti politizuotu dalyku. Mes turime remtis duomenimis, sveiku protu, rekomendacijomis ir geriausiomis praktikomis“, – teigė P. Poderskis, pridūręs, kad dialogo su verslu keliu galima situaciją suvaldyti.

Kalbėdamas apie infekcijų prevenciją ir kontrolę ugdymo įstaigose, P. Poderskis teigė, kad kombinuotas nuotolinis mokymas yra „neišvengiamybė, kuri gali ateiti“, tačiau jis pažymėjo, kad koronaviruso židiniai tokiose įstaigose būna lokalizuoti ir valdomi.

„Nereikia uždaryti viso sektoriaus vien dėl to, kad viena įstaiga turi problemų. Reikia sutvarkyti situaciją ten, lokalizuoti ją ir būtent taip išspręsti“, – sakė Vilniaus administracijos direktorius.

Jis taip pat pasidžiaugė dialogu su NVSC, kurie jau artimiausiu metu planuoja pristatyti kontaktų atsekamumo mobiliąją programėlę.

„Manau, kad kitą savaitę tą išsamesnį priemonių planą pateiksime“, – pridūrė P. Poderskis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių