Kaukės: jogos treneriai ir statybininkai jūsų plaukams

  • Teksto dydis:

Plaukų kaukė jau seniai yra tapusi ištikimiausiu sveikų ir stiprių plaukų palydovu: tai galimybė išgelbėti nualintus ir paryškinti nublukusius, gyvybingumo netekusius plaukus, vos per keliolika minučių juos prisotinant reikalingiausių medžiagų.

Pasak ATWINS plaukų priežiūros specialistų, pirmiausia renkantis kaukę jums svarbu žinoti, ko ieškote: statybininko – ar jogos trenerio? „Statybininkai“ – tai plaukų struktūrą atkuriančios / maitinančios kaukės, grąžinančios jūsų plaukams tai, ką „išbarstėte“ įvairių procedūrų (dažymo, šukavimo karštais įrankiais), buvimo intensyvioje saulėje, vėjyje metu ar nuo mechaninio poveikio (plaukai nušiūra net nuo paprasčiausio nuolatinio muturiavimo šalikais ir kietomis paltų apykaklėmis!).

„Jogos treneriai“ – tai drėkinančios kaukės, sugrąžinančios ir palaikančios jūsų plaukų lankstumą bei gyvybingumą.

Tad kada kurios reikia – o galbūt verta rinktis dviejų skirtingų kaukių mixą?

Struktūrą prižiūrintis statybininkas

Atkurti ir palaikyti sveiką plauko struktūrą paprastai tenka chemiškai apdorotiems – dažytiems, šviesintiems, taip pat nuolat karštais įrankiais tvarkomiems plaukams. Kodėl? Nes visos šios procedūros po truputį silpnina plauko struktūrą, ardo baltymines jungtis, plaukas tampa trapus, porėtas, lūžinėjantis. Beje, tokį patį efektą gali sukelti ir aplinkos veiksniai – tokie kaip intensyvi saulė, mechaninis poveikis nuo gobtuvų, šalikų, vėjo, sauso šildomų patalpų oro, kurį čia pat keičia žvarbus pavasarinis lauko skersvėjis.

Struktūrą atkuriančiose kaukėse paprastai yra galingas amino rūgščių ir baltymų kompleksas, kuris regeneruoja ir atkuria stipriai nualintus, pažeistus, sausus, porėtus plonus ar storus plaukus.

O štai nieko nedarant, anksčiau ar vėliau ateina ta stadija, kai nei išmaniausios kaukės, nei labiausiai įgudę plaukų stilistai jūsų plaukams jau nebegalės niekuo padėti, o suvargusius galus beliks nukirpti. Nes nėra tokios kaukės, kuri padarytų stebuklą ir tokiems raudoną ribą peržengusiems plaukams sugrąžintų sveiką struktūrą. Kaukės veikia kiek kitaip: naudojamos nuosekliai ir nuolat, jos maitina ir drėkina plaukų skaidulas, suteikia plauko struktūrai tvirtumo, elastingumo ir gyvybingumo, niekada neleisdamos nukeliauti iki raudonųjų ribų.

Svarbus ir dar vienas aspektas: plaukų priežiūros profesionalas turėtų įvertinti, ar jūsų plaukams iš tiesų reikalingas struktūros atkūrimas. Mat pernelyg plaukus prisotinus baltymine kauke, jie tampa per standūs ir kieti, netenka lankstumo, ir dėl to vėlgi gali pradėti lūžinėti – tik šįkart ne dėl silpnumo, o dėl kietumo.

Plaukus lavinantis jogos treneris

Jei plaukai nepaklusniai styro, atrodo netekę žvilgesio, sausėja, nuo to sausumo skilinėja, veliasi ir elektrinasi – tai patys akivaizdžiausi ženklai, kad jiems kuo skubiau reikia drėkinamosios kaukės pagalbos. Ne veltui jas praminėme „jogos treneriu“: tokios kaukės būna praturtintos drėkinamaisiais aliejais ir ekstraktais, kurie intensyviai drėkina ir glotnina sausus, linkusius veltis ar dažytus plaukus, suteikdami jiems nuostabaus lankstumo bei stangrumo.

Bet čia, kaip ir sporte, svarbus nuoseklumas ir intensyvumas: kaip pilvo presas neatsiras nuo vieno atsilenkimo kartą per mėnesį, taip ir jokia kaukė neturės ryškesnio poveikio, jeigu: A) jos neišlaikysite užteptos ant plaukų tiek, kiek nurodyta instrukcijoje (įprastai – apie 10-15 min.); B) jos nenaudosite reguliariai ir nuolat (bent kartą-du per savaitę).

Beje, renkantis drėkinamąją kaukę, taip pat verta išgirsti profesionalo patarimą: per sunki kaukė suriebins jūsų plaukus, todėl jie atrodys sukritę, sunkūs, nepaslankūs.

Ar galima miksuoti? Tai žinoma!

Žiemos nuvargintiems plaukams plaukų priežiūros specialistai siūlo dviejų kaukių kokteilį: struktūrą atkuriančios ir drėkinančios, kurias galite įsigyti paspaudę nuorodą. Toks miksas ne tik veiksmingas, bet ir patogus: pagal poreikį galite į delną įspausti daugiau vieno ar kito produkto – ir gauti labiau maitinančią arba labiau drėkinančią kaukę – tokią, kuri geriausiai patenkins jūsų plaukų poreikius.

Puikus receptas pavasariniam plaukų atgaivinimui:

1) galvą plaukite „evo“ „the therapist“ drėkinamuoju šampūnu;

2) tuomet užtepkite ir palaikykite „evo“ kaukių duetą: sumaišytas „mane attention“ proteininę atkuriamąją kaukę ir „evo great hydrator“ kaukę, kuri intensyviai drėkina ir minkština plaukus.

Viskas taip paprasta, kai žinote, kokių produktų jums reikia!

Nežinote? ATWINS e. parduotuvės ekspertai visada pasirengę pakonsultuoti ir atsakyti į jūsų užklausas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių