Į STT akiratį papuolęs buvęs NŽT Vilniaus skyriaus vadovas triumfavo teisme

Buvusio Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) Vilniaus skyriaus vadovo Arvydo Juškos veiklą tyrusi komisija buvo neobjektyvi ir šališka, todėl tyrimas ir tarnybinė nuobauda jam yra nepagrįsta, galutinai nutarė teismas.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) trečiadienį patenkino A. Juškos skundą ir panaikino Vilniaus apygardos administracinio teismo 2016 metų gruodį priimtą sprendimą. Teismas panaikino NŽT direktoriaus įsakymą dėl A. Juškos tarnybinio nusižengimo tyrimo.

„Komisijos veikloje iš 11 narių, kurie tyrė galimą A. Juškos nusižengimą, dalyvavo 5 nariai, kurių informacijos pagrindu ir buvo pradėtas tyrimas. Šie asmenys galėjo turėti išankstinę nuomonę bei daryti įtaką komisijos apsisprendimui, o tai leidžia teigti, kad buvo sudaryta neobjektyvi ir šališka komisija. Tai pakankamas pagrindas skundo tenkinimui“, – rašoma LVAT nutartyje.

A. Juška teisme įrodinėjo, kad tyrimas dėl jo veiklos pradėtas tuo metu, kai jis jau nebedirbo tarnyboje. Jam buvo skirta pastaba už nusižengimą, kad 2015 metais jis neteisėtai pasirašė įsakymus išnuomoti ar parduoti valstybinius sklypus bei sukėlė neigiamų pasekmių.

NŽT tyrimo komisija nustatė nusižengimus, pasirašant 6 susitarimus. Didžioji jų dalis sudaryta su fiziniais asmenimis, dvi – su bendrovėmis „Veika“ ir „Klaista“.

A. Juška iš pareigų pasitraukė 2015-ųjų spalį, motyvuodamas sveikatos problemomis, po to, kai Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), atlikdama tyrimą dėl dviejų sklypų Žvėryne nuomos, Vilniaus skyriuje atliko dokumentų poėmius.

STT apklaustas A. Juška tyrimus siejo su verslo interesais bei įvardijo tuo metu tikrinęs bendrovių – „Telia Lietuvos“, „Hanner“ ir „MG valdos“ įmonių sklypus, ar šie naudojami pagal paskirtį.

Anot STT, buvo įtariama, kad NŽT pateikė neteisingus dokumentus, o tai žinodami jos darbuotojai neteisėtai – ne aukciono būdu – pasirašė valstybinės žemės nuomos sutartis. Tuomet tirta, kai iš „Vilniaus vystymo kompanijos“ sostinės Žaliojoje gatvėje bendrovė „Jungtiniai projektai“ įsigijo 1 proc. baigtumo statinį ir jam buvo suformuoti valstybiniai sklypai, kurių vertė – 757 tūkst. ir 395 tūkst. eurų.

Šių metų kovą Lietuvos Aukščiausiasis Teismas nusprendė, jog valstybiniai sklypai bendrovei „Rinega“, kuri iš „Jungtinių projektų“ įsigijo statinius, išnuomoti neteisėtai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Matit gera stora vokeli idėjo teisėjam kaip tas asilas ir nekaltas kaip tas kudikis!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių