Fabijoniškių baseinas profesionaliems sportininkams bus atvertas nuo sausio 3 dienos

Vilniaus Fabijoniškių baseinas aukšto meistriškumo sportininkams bus atvertas nuo sausio 3 dienos.

Sostinės vicemeras Valdas Benkunskas BNS penktadienį sakė, kad savivaldybei pavyko rasti sutarimą su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu (LTOK).

„Bandysime nuo sausio 3 dienos paleisti baseiną pagal olimpiečių nustatytą grafiką, su LTOK žmonėmis pasitarėme, jie prisidės finansiškai“, – sakė V. Benkunskas.

„Tikimės, kad pagelbėsime sportininkams“, – pridūrė jis.

Situacijos sprendimu džiaugėsi ir LTOK vadovė Daina Gudzinevičiūtė.

„Džiaugiuosi, kad bendromis pastangomis mums pavyko išspręsti šią situaciją ir geriausi mūsų atletai Vilniuje šiuo sudėtingu laikotarpiu neliks be treniruočių bazės“, – pranešime teigė LTOK prezidentė.

Fabijoniškių baseinas buvo uždarytas šį trečiadienį, savivaldybė teigė viena negalinti finansiškai išlaikyti baseino, kuris kas mėnesį atsieina apie 30 tūkst. eurų.

Olimpinės žaidynėms besirengiantys sportininkai teigė, kad tai gali sutrukdyti pasiruošimui, pakenkti rezultatams.

Trečiadienį įsigaliojus griežtesniam karantinui, sustabdyti individualūs fizinio aktyvumo užsiėmimai sporto klubuose, leidžiama sportuoti tik aukšto meistriškumo sportininkams, tačiau reikia užtikrinti srautus, atstumus ir kitus reikalavimus.

Olimpinės žaidynės Tokijuje turėjo vykti šiais metais, tačiau dėl koronaviruso pandemijos jos perkeltos į 2021-uosius, tačiau japonai skeptiškai vertina galimybę jas surengti, šaliai ir toliau kovojant su COVID-19.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių