Didelis gaisras sostinėje: kietųjų dalelių koncentracija sumažėjo

  • Teksto dydis:

Aplinkos apsaugos agentūros specialistai tvirtina, kad Panerių gatvėje likvidavus trečiadienio vakarą įsiplieskusį gaisrą, kietųjų dalelių koncentracija ore sumažėjo ir yra nepavojinga.

Aplinkosaugininkų duomenimis, ketvirtadienį 1 val. nakties KD10 koncentracija Savanorių prospekte oro kokybės tyrimų stotyje dar buvo lygi 297 µg/m³, o 2–4 val. nakties kietųjų dalelių koncentracija sumažėjo iki saugaus lygio ir siekė tik 8-40 µg/m³.

Tuo metu vykstant gaisrui Panerių gatvėje, kietųjų dalelių koncentracija, pasak Aplinkos apsaugos agentūros, buvo labai aukšta ir siekė 131–694 µg/m³, o paros KD10 koncentracija siekė 81 µg/m³ ir viršijo ribinę vertę (50 µg/m³).

Siekiant išsiaiškinti žalą aplinkai, įvykio vietoje paimti aplinkos oro mėginiai ir nuotekų vandens ėminiai.

ELTA primena, kad gaisras buvo lokalizuotas trečiadienio vakarą 22.22 val., o ketvirtadienį 5.32 val. – likviduotas.

 

1300 kvadratinių metrų plotas buvo apimtas skirtingų gaisro židinių, tada vis dar buvo rusenančių ir liepsnojančių atskirose vietose ugnies židinių.

PAGD teigimu, pranešimas apie gaisrą gautas 18.32 val.

„Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės korporatyvinių reikalų direktorius Aleksandras Zubriakovas Eltai patvirtino, kad gaisras kilo „Lietuvos geležinkelių“ teritorijoje. Visgi teritorijoje, kurioje kilo gaisras, šiuo metu įsikūrusi įmonė UAB „Ruvis“.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) dėl padidėjusios taršos ragino gyventojus užsidaryti langus, neiti į lauką.

NVSC ugdymo įstaigas Naujamiesčio, Karoliniškių rajonuose rekomenduoja ugdymo procesą ketvirtadienį tęsti nuotoliniu būdu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių