Dėl keleivių saugumo keičiami dalies sostinės autobusų tvarkaraščiai

  • Teksto dydis:

Karantino metu kasdien stebint keleivių srautus sostinės viešajame transporte nuo lapkričio 23 d. darbo dienomis keičiami 1G, 2G, 3G, 6G, 46, 68 autobusų maršrutų tvarkaraščiai – dalyje jų rytinio ir vakarinio piko metu kursuos daugiau autobusų, kituose didinamas bendras reisų skaičius.

Papildomai koreguojami 17 ir 39 maršrutų autobusų tvarkaraščiai, atsižvelgiant į gautus įmonių prašymus.

„Viešojo transporto tvarkaraščius, autobusų ir troleibusų talpą parenkame pagal keleivių srautus kiekviename maršrute. Stebėdami juos pamatėme tam tikrus maršrutus, kuriuose keleivių daugiau, ypač – piko metu, dėl to keičiame tvarkaraščius, išleidžiame daugiau autobusų, kad važiuojantys galėtų laikytis saugaus atstumo, užimti tik sėdimas vietas“, – sako SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Viešojo transporto departamento vadovė Loreta Levulytė.

Atsižvelgiant į keleivių srautus ir judėjimo tendencijas didinamas reisų skaičius 1G, 2G autobusų maršrutuose. 3G maršruto autobusai dažniau važiuos rytinio ir vakarinio piko, o 6G ir 68 maršrutų autobusai – rytinio piko metu. Taip pat atsižvelgiant į sumažėjusius keleivių srautus keičiamas 46 maršruto autobusų reisų skaičius.

Vidutinis viešojo transporto keleivių srautas šiuo metu yra maždaug 54 proc. mažesnis nei tokiu pačiu laikotarpiu pernai. Pirmąją lokalaus (rudens) karantino savaitę spalį „Susisiekimo paslaugos“ skaičiavo apie 45 proc., o prasidėjus visuotiniam karantinui lapkritį – 53 proc. mažesnį srautą lyginant su pernai metais.

Automatizuotos Vilniaus šviesoforų valdymo sistemos duomenimis, lyginant praėjusią savaitę su tokia pačia savaite pernai, automobilių mieste rytinio piko metu maždaug 24 proc., o vakarinio apie 10 proc. mažiau. Pikų vidutinė trukmė per dieną sumažėjo maždaug 34 minutėmis.

Išleidžiame daugiau autobusų, kad važiuojantys galėtų laikytis saugaus atstumo, užimti tik sėdimas vietas.

Nauji viešojo transporto eismo tvarkaraščiai skelbiami nuo lapkričio 20 d. www.stops.lt.  Taip pat tvarkaraščių pasikeitimus keleiviai ras programėlėse m.Ticket, Trafi, teirautis galima ir telefonu 8 5 210 7050. Pačiose stotelėse esančių tvarkaraščių laikinai stebėti nereikėtų – karantino metu pagal realius keleivių srautus jie keičiami dažniau nei įprastai, todėl kaskart atnaujinti tvarkaraščius stotelėse nėra efektyvu.

Be to, nuo lapkričio 23 d. Migracijos departamento stotelės pavadinimas keičiamas į Skroblų. Šioje stotelėje, kaip įprastai, stos 29, 56 ir 73 maršrutų autobusai.

Keleiviams primenamos pagrindinės taisyklės judant viešuoju transportu:

Privaloma dėvėti apsaugines veido kaukes, išskyrus vaikus iki 6 metų ar kitus LR Vyriausybės apibrėžtus išimtinius atvejus.

Būtina laikytis ne mažesnio nei 1 metro atstumo, autobusuose ir troleibusuose užimti sėdimas vietas, palikti erdvės kitiems keleiviams.

Kiekvienoje transporto priemonėje, įlipant ir išlipant, būtina dezinfekuoti rankas. Visuose autobusuose ir troleibusuose įrengti atnaujinti dezinfekcinio skysčio dozatoriai.

Planuotis savo keliones ir pasirinkti mažiau užpildytus maršrutų reisus, judėjimo laikus keleiviai gali čia: https://bit.ly/planuokitesVTkeliones

Autobusai ir troleibusai dezinfekuojami du kartus per dieną – po rytinio piko, o kitąkart viešojo transporto parkuose, po darbo dienos. Kruopščiai dezinfekuojami  ir valomi turėklai, durų rankenos, porankiai, sėdynių atlošų rankenos ir kiti keleivių liečiami paviršiai. Taip pat valomos grindys, autobusų ir troleibusų išorė.

Intensyviausiose stotelėse viešojo transporto kontrolieriai rytinio, vakarinio piko metu stebės situaciją ir prireikus riboja įlipančiųjų skaičių, kad būtų užtikrinti saugaus atstumo reikalavimai. Kontrolieriai vienu metu dirba ne visose, o dalyje stotelių, todėl ir pačių keleivių prašoma pamačius užimtas sėdimas vietas į autobusą ar troleibusą nelipti, palaukti kito.

Laikytis saugaus atstumo viešojo transporto stotelėse keleiviams primena specialiai pažymėtos vietos – balto apskritimo simboliai su viduje matomomis pėdų ikonomis ir užrašu „saugu“. Jos žymimos tose Vilniaus stotelėse, kuriose fiksuojami didžiausi įlipančių keleivių srautai. Stotelėse laukiant viešojo transporto taip pat primenama dėvėti apsaugines veido kaukes.

Vairuotojai viešajame transporte neprekiauja vienkartiniais popieriniais bilietais. Viešojo transporto bilietus vilniečiai ir miesto svečiai greitai ir bet kuriuo metu gali įsigyti mobiliosiose programėlėse m.Ticket ar Trafi. Ketinantys už kelionę mokėti Vilniečio kortele gali patogiai naudotis e. savitarna: https://mano.vilniustransport.lt/ ir papildyti Vilniečio kortelę bilietais arba pageidaujama suma pildyti e. piniginę.

Sostinės viešojo transporto keleivių patogumui Vilniečio kortelę įsigyti ir pildyti norimais bilietais galima daugiau nei 280 fizinių bilietų platinimo vietų. Visų jų žemėlapį rasite čia: https://bit.ly/3bmu8iw. Informuojame, kad bilietų platinimo vietų darbo laikas gali keistis, atsižvelgiant į naujus sprendimus dėl epidemiologinės situacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Esu kauniete noretusi kazka ir apie kauna suzinoti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių