Dalyje sostinės prekybos centrų – eilės atsiimti maisto atliekoms rūšiuoti skirtas priemones

Po pasirodžiusių Vilniaus miesto savivaldybės raginimų atsiimti maisto atliekoms rūšiuoti skirtas priemones dalyje prekybos centrų nusidriekė eilės.

Savivaldybė džiaugiasi tokiu Vilniaus gyventojų aktyvumu ir tikina siekianti užtikrinti, kad miestiečiams maistui rūšiuoti skirtus oranžinius maišelius bei kibirėlį atsiimti būtų patogu.

Įrašais apie prekybos centruose nusidriekusias laukiančiųjų eiles Vilniaus miesto gyventojai dalijosi socialiniuose tinkluose.

Savo ruožtu Vilniaus miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus Ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas sako, kad savivaldybė džiaugiasi tokiu dideliu gyventojų susidomėjimu maisto atliekoms rūšiuoti skirtomis priemonėmis.

„Mūsų vertinimu, tai rodo didelį žmonių sąmoningumą ir suinteresuotumą rūpintis tvarumu bei gyvenamosios aplinkos ateitimi“, – teigia jis.

Savivaldybės duomenimis, iki šios dienos Vilniaus gyventojams jau išdalinti beveik 33 tūkst. maisto atliekų rūšiavimo priemonių komplektų – tai sudaro kiek daugiau nei dešimtadalį visų savivaldybės teritorijoje esančių namų ūkių.

Savivaldybė: siekiame, kad priemones atsiimti būtų patogu

G. Grubinskas patikina, kad savivaldybė deda visas pastangas, kad gyventojams atsiimti maisto atliekoms rūšiuoti skirtą kibirėlį ir oranžinius maišelius būtų patogu.

„Nuo gruodžio 11 d., kai buvo pradėtas dalinimas, atsiimti kibirėlį ir maišelių ruloną buvo galima savivaldybėje, visose seniūnijose ir didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėse, o nuo Naujųjų metų taip pat organizuojamos mobiliosios komandos, kurios kasdien vyksta į didesnio gyventojų susibūrimo vietas, prie prekybos centrų. Mobiliosios komandos kiekvienoje vietoje dirba ne trumpiau nei 3 valandas. Grafikas sudaromas taip, kad per dviejų savaičių laikotarpį bent po kartą mobilioji komanda atvyktų į kiekvieną iš 21 Vilniaus savivaldybės seniūnijų teritorijų“, – informaciją pateikia jis.

G. Grubinskas taip pat akcentuoja, kad maisto atliekoms rūšiuoti skirti kibirėliai ir maišeliai bus dalinami nemokamai visus šiuos metus, o rūšiavimo priemones gali atsiimti kiekvienas Vilniaus gyventojas – nepriklausomai, ar yra deklaravęs gyvenamąją vietą sostinėje, ar ne.

ELTA primena, kad naujoji tvarka atskirai rūšiuoti maisto atliekas nuo 2024 metų numatoma Lietuvos teisės aktuose, o šiuos pokyčius visas Europos Sąjungos (ES) valstybes nares įpareigojo įgyvendinti ES direktyva.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rūšiuojantis

Rūšiuojantis portretas
Turiu dviejų skyrių rūšiavimo talpą maždaug po 7 ltr. Įkloju 30-35 ltr. maišelį, nes reikia užlenkti kraštus. Ir kibirėlis, ir maišelis per maži. Maišelis turėtų būti 25-35 ltr.

Kad taip

Kad taip portretas
prie proto eiles butu... Deja - tik prie 2rnumo aziotazas.

O

O portretas
meldžiu paaiškinti, ar neprigaminantys maisto atliekų bus baudžiami? Ir kokio dydžio baudos bus, pavyzdžiui, tokiems kaip mūsų šeima? Maisto atliekų neprigaminam, nes perkam tik tiek, kiek suvartojam. Daržovių lupenas kompostuojam, komposto atiduot nenorim - patiems reik! Kompostą naudojam SAVO kambariniams ir lauko augalams. Tai daba iš mumi tik baudas lups ar į cypę pasodins?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių