Dainininkė N. Malūnavičiūtė Vilniuje ieško ramybės

Kai tavo gyvenimas – nuolatinis triukšmas, kartais norisi nuo jo pailsėti, sako dainininkė Neda Malūnavičiūtė, radusi ramybės oazę Vilniaus pakraštyje, Verkiuose. Vis dėlto ir ji turi dievukų, kurių koncerto nepraleistų nė už ką.

Jei į Vilnių atvyktų svečias iš užsienio, N.Malūnavičiūtė, apsukusi ratą senamiestyje, greičiausiai nusivestų jį į teatrą. Būtent čia, dainininkės nuomone, išryškėja Lietuvos ir jos sostinės veidas.

„Sunku pasakyti, kas domintų patį atvažiavusį žmogų, bet greičiausiai stengčiausi parodyti ką nors mūsiško. Manau, būtų idealu nueiti į spektaklį, teatras pas mus labai stiprus. Aš pati ištrūkstu labai retai. Kai vakarais koncertuoji, dirbi, nelabai gali nueiti į kolegų koncertus, bet smagu, jei tai pavyksta“, – sakė dainininkė.

Jei reikėtų išrinkti, kuri vieta Vilniuje koncertuoti ir klausyti kitų yra geriausia, Neda, pritardama ir kitų muzikantų nuomonei, nedvejodama nusprendžia – Šv. Kotrynos bažnyčia. Čia gera aura, gera vieta, tikra senamiesčio širdis, kaip sakė ji. Aišku, popmuzikos čia neišgirsi, tačiau „kokybiško popso“, anot dainininkės, ne tik Vilniuje, bet ir visoje Lietuvoje nerasi.

Senamiestis Nedai – vieta, kurioje gali kartkartėmis pasivaikščioti, tačiau tikrai ne gyventi.

„Man Vilnius pirmiausia – mano gimtasis miestas, kurį be galo myliu. Nė neįsivaizduoju, kad galėčiau kur nors kitur gyventi. Migravau daug – augau Žvėryne, Lazdynuose, gyvenimas nubloškė į kitą pusę, o dabar gyvenu Verkių parke. Senamiestyje gyventi tikrai nenorėčiau, nes namai turi būti ten, kur nėra šaršalyno. Taip, tarybiniais laikais senamiestyje gyvenimas buvo visiškai kitoks, tik atkūrus nepriklausomybę atsirado daugybė kavinių, pasilinksminimo vietų, užsieniečių. Žinau daugybę žmonių, kurie ieškodami ramybės išsikėlė į sodus, priemiesčius. Žinote, tokia mano profesija – kai nuolat tenka dirbti triukšme, norisi daugiau ramybės ir intymumo, nors nepasakyčiau, kad labai intymu gyventi kokioje nors Šeškinėje ar Viršuliškėse, kur girdi tūkstančius gyvenimų, balsų, nuotaikų, išgertuvių“, – kalbėjo ji.

Tradicijų būtinai aplankyti kurią nors kavinę, įstaigą ar tiesiog gražią Vilniaus vietą Neda neturi. Bet neskubant pereiti per senamiestį be jokių darbų ir reikalų jai tikra šventė.

„Kartkartėmis nuvažiuoju tiesiog pasivaikščioti po senamiestį. Manęs dažnai klausia – tu šalia parko gyveni, turbūt kasdien eini pasivaikščioti po jį. Bet kam man kasdien ten vaikščioti, jei aš gyvenu parke, – todėl kartais pasiilgstu miesto“, – pripažino ji.

Beje, pastarieji dainininkės lankyti renginiai Vilniuje buvo Oskaro Koršunovo spektaklis „Išvarymas“, kolegų Ievos Prudnikovaitės ir Jeronimo Miliaus koncertas Kongresų rūmuose „Klasikinė kontrabanda“. O vieno koncerto, vyksiančio birželio 13 d., ji nekantriai laukia jau dabar.

„Labai džiaugiuosi, kad atvyksta Bobby McFerrinas, labai to laukiu. Tokių renginių negalima praleisti. Atsisakyčiau tą dieną milijoninės sutarties, kad tik galėčiau nueiti į koncertą. Ir tikrai nueisiu“, – sakė N. Malūnavičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimas

Rimas portretas
Etatine publikos migdytoja ir dar priedo proteguojama...Siauliaiska, atvaziavus i Vilniu ir patapus vilniete:)

FC Barcelona

FC Barcelona portretas
Man patinka jos kūryba, dainavimas, elgesys scenoje. Prisimenu R.Meilutytės sutikimą pernai rudenį Rotušės aikštėj. Labai faina buvo, kai Neda buvo ant scenos. Ilgam išliks atminty
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių