Beveik pusšimtis žmonių prie Rusijos ambasados protestavo prieš ukrainiečių vaikų grobimą

Iki pusšimčio žmonių ketvirtadienio popietę prie Rusijos ambasados Vilniuje protestavo prieš Kremliaus pajėgų vykdomą ukrainiečių vaikų grobimą.

Ši akcija Boriso Nemcovo skvere surengta minint Tarptautinę vaikų gynimo dieną.

„Ukrainiečiai modernioje istorijoje išgyvena vieną didžiausių vaikų grobimo ir deportacijos operacijų, kurias vykdo V. Putino režimas. (...) Tai yra ir perauklėjimo stovyklos, ir priverstinis įsivaikinimas, tai turi genocido bruožų pagal tarptautinę teisę“, – BNS teigė mitingą rengiantis Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas konservatorius Laurynas Kasčiūnas.

„Tam tikra prasme tai liudija, kad vyksta etinis Ukrainos tautos valymas, tokiu būdu grobiami vaikai asimiliuojami Rusijoje. Tai mes norime atkreipti dėmesį į tai“, – pridūrė jis.

Akcijoje dalyvavę žmonės buvo apsisiautę Ukrainos vėliavomis, laikė plakatus, raginančius nutraukti karą Ukrainoje, nuteisti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, stabdyti vaikų grobimą.

Prie ambasados vyksiančiame mitinge taip pat dalyvavo buvęs specialiųjų operacijų pajėgų karininkas, gynybos ir saugumo ekspertas Aurimas Navys, visuomenininkas Algis Ramanauskas.

Į akciją su draugais atėjęs 19-metis studentas Laurynas Vilkas teigė, kad agresija prieš vaikus yra vienas iš žiauriausių karo elementų.

„Rusija grobia vaikus tiesiai iš jų šeimų ir bando integruoti į Rusiją. Mes visiškai nesutinkame su tuo, mes matome ryškų žmogaus teisių pažeidimą“, – BNS sakė vaikinas.

Vilniaus savivaldybės tarybos narė, Teatrų vaikams ir jaunimui asociacijos prezidentė Violeta Podolskaitė teigė, kad Rusija savo veiksmais iš vaikų atima vaikystę.

„Aš labai išgyvenu dėl to, kad toks dalykas kaip karas priverčia vaikus išgyventi tokius dalykus, kurie sunkiai pakeliami ir suaugusiajam. Iš jų atimama vaikystė, o galbūt ir gyvenimas“, – BNS kalbėjo moteris.

Nuo Rusijos pradėto plataus masto karo pradžios iš Ukrainos neteisėtai išvežta tūkstančiai vaikų, didžioji dauguma – iš okupuotų pietinių ir rytinių Ukrainos regionų. Ukrainos Generalinė prokuratūra nurodo, kad iš okupuotų teritorijų rusai pagrobė ir išvežė apie 15 tūkst. vaikų.

L. Kasčiūno teigimu, dar maždaug 500 vaikų karo metu nužudyta, apie tūkstantį – sužeista.

Dėl neteisėto ukrainiečių vaikų deportavimo į Rusiją Tarptautinis Baudžiamasis Teismas yra išdavęs arešto orderį V. Putinui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
bet kaip baisu kad slaptų idiotų daug,pažiūrėkime kiek procentų balsavo už konservatorius ir liberalus,kiek už Šimonytę prezidento rinkimuose ir kiek nebalsavo iš viso

Bevardis

Bevardis portretas
Kaip gerai kad atvirų idiotų tik pusšimtis.

Dumblas

Dumblas portretas
Kada kažin susirinks protestui dėl Lt vaikų tvirkintojų nebaudžiamumo ?!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių