„Bajorai“ pasiduoti nežada

Ži­no­mą res­to­ra­ną prie Kau­no ma­rių ištiko gi­li kri­zė­ – užei­gos tur­tą kon­fis­ka­vo ant­sto­liai. Ta­čiau sa­vi­nin­kai ne­ke­ti­na leis­ti „Ba­jor­kie­miui“ bank­ru­tuo­ti.

Dar­buo­to­jai ne­pa­ni­kuo­ja

„Ba­jor­kie­mio“ res­to­ra­nas ir to­liau lie­ka ant­sto­lių ne­ma­lo­nė­je. Pas­ku­ti­nį kar­tą ap­si­lan­kę ant­ra­die­nį, jie už teis­mo pri­teis­tas sko­las iš­si­ga­be­no da­lį įran­gos už 20 tūks­tan­čių li­tų, dar tiek pat li­tų sko­los res­to­ra­no šeimininkai pa­den­gė gry­nais pi­ni­gais. „Ba­jor­kie­mio“ sa­vi­nin­kai iš vi­so yra sko­lin­gi apie 140 tūks­tan­čių li­tų: di­džio­ji šios su­mos da­lis yra sko­la tie­kė­jams, taip pat – dai­ni­nin­kui Žil­vi­nui Žva­gu­liui už nau­ja­me­tį pa­si­ro­dy­mą.

Užei­go­je prie greit­ke­lio Kau­nas–Vil­nius ap­si­lan­kius va­kar, neat­ro­dė, kad res­to­ra­nui sto­jo ne­ra­mūs lai­kai.  Pie­tų me­tu užei­go­je bu­vo pil­na klien­tų, o pa­da­vė­jai ti­ki­no ar­ti­miau­siu lai­ku neieš­ko­sian­tys nau­jo dar­bo, mat ne­ti­ki ga­li­mu bank­ro­tu.

„At­lei­di­mo nuo­tai­kų nė­ra ir nie­kas ne­si­ren­gia išei­ti iš dar­bo. Apie ants­to­lių is­to­ri­ją ma­žai ži­nau, ta­čiau ma­čiau, kad da­lį bal­dų, ku­riuos bu­vo su­si­kro­vę ant­sto­liai į sunk­ve­ži­mį, vė­liau at­ne­šė at­gal“, – pa­sa­ko­jo sta­lą ap­tar­na­vu­si pa­da­vė­ja.

„O ką ant­sto­liai? Per de­šimt dar­bo me­tų esu ma­tęs vis­ko, to­dėl ma­nęs nie­kas ne­ste­bi­na, o dar­bo keis­ti ne­si­ruo­šiu – at­ly­gi­ni­mus mo­ka lai­ku. Ne­bū­tų pra­smės dirb­ti, jei ne­mo­kė­tų. Ma­žiau ži­no­siu – il­giau gy­ven­siu“, – šmaikš­ta­vo prie ba­ro be­si­su­kio­jantys bar­me­nas.

Va­sa­ra pa­dės at­si­gau­ti

Res­to­ra­no sa­vi­nin­kas Gin­tau­tas Re­mei­ka tuo me­tu prie ba­ro gurkš­no­jo ka­vą. „Nors areš­tuo­ti bu­vo tik lau­ko sta­lai, ant­sto­liai no­rė­jo iš­si­neš­ti pra­ban­gius sta­lus. Tu­rė­jo juos grą­žin­ti, iš­si­ne­šė tik plaz­mi­nį te­le­vi­zo­rių ir kros­ne­lę. Tu­ri­me sko­lų tie­kė­jams, bet tur­to yra pa­kan­ka­mai, kad ga­lė­tu­me grą­žin­ti vi­są su­mą, tik rei­kės šiek tiek lai­ko,  – aiš­ki­no G.Re­mei­ka ir pa­si­skun­dė: – Vi­si sko­las no­ri at­gau­ti šią mi­nu­tę. O su Ž.Žva­gu­liu tu­ri bū­ti de­ry­bos, jo dainavimas mū­sų ne­ten­ki­no, nes at­vy­ko gir­tas. Jei at­li­ko pro­gra­mą ne­ko­ky­biš­kai, te­gul ieš­ko per teis­mus, nors aš gal ir tu­rė­siu su­mo­kė­ti.“  G.Re­mei­ka at­kak­liai nei­gė sklan­dan­čias kal­bas, kad „Ba­jor­kie­mis“ bank­ru­tuos.

Vers­lą per­lei­džia žmo­nai

Vi­so­mis sa­vo bė­do­mis G.Re­mei­ka kal­ti­no bu­vu­sį vers­lo par­tne­rį Al­gir­dą Ma­žei­ką, su ku­riuo anks­čiau kartu val­dė „Ber­ne­lių“ res­to­ra­nų tink­lą, o su­si­py­kę res­to­ra­nus pa­si­da­li­jo. G.Re­mei­ka pa­sa­ko­jo, kad sa­vo res­to­ra­nų vers­lą – „Ba­jor­kie­mį“ ir „Tra­kų dvar­kie­mį“ – per­leis žmo­nai. „Išei­nu į vi­siš­kai ki­to­kį vers­lą. Kur – kol kas ne­sa­ky­siu“, – sla­pu­ka­vo G.Re­mei­ka.

Į po­kal­bį įsi­jun­gu­si Lai­ma Re­mei­kie­nė pa­tvir­ti­no va­do­vau­sian­ti res­to­ra­nui ir tai pra­dė­sian­ti pa­keis­da­ma „Ba­jor­kie­mio“ val­gia­raš­tį. Ja­me tu­rė­tų at­si­ras­ti dau­giau eg­zo­tiš­kų, bran­ges­nių pa­tie­ka­lų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mociute

mociute portretas
Berneliai yra lietuviška užeiga, todėl mums egzotiškus patiekalus tegul teikia egzotiški restoranai, o mes vaišinkimės lietuvių egzotiškais patiekalais.

Domantas

Domantas portretas
Jei sugebės persitvarkyti, išliks, jei ne, nueis į atliekas. Labai strategiškai palanki vieta, todėl lankytojų kol kas gal ir netrūksta, tačiau meniu bei aptarnavimo greitis, kokybė turėtų ženkliai pagerėti. Linkiu kolektyvui padaryti išvada ir gyvuoti toliau.

Kipshas

Kipshas portretas
Restorano reputacija ir vardas sugadinti nepataisomai ir reikės eilės metų kol žmonės pamirš tai. O apie savininkų požiūrį į skolas parodo ir pati citata straipsnyje: "Tu­ri­me sko­lų tie­kė­jams, bet tur­to yra pa­kan­ka­mai, kad ga­lė­tu­me grą­žin­ti vi­są su­mą, tik rei­kės šiek tiek lai­ko". Kažkodėl pamirštama viena taisyklė - skolas reikia gražinti laiku. Tiekėjams irgi pinigų reikia. Beje, lai patys savininkai pasiskaito atsiliepimus internete, kad ir skundai tsk lt tinklapyje. Kaunas mažas miestas - kalbos greitai keliauja.
VISI KOMENTARAI 10

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių