Atidengta katino skulptūra J.Ivanauskaitei

Vidurdienį sostinėje, skvere Aguonų gatvėje buvo atidengta katino skulptūra rašytojai Jurgai Ivanauskaitei atminti.

Jurgos skveras dabar jau visiškai baigtas – jame nutūpė skulptorės Ksenijos Jaroševaitės sukurtas katinas, jau pirmą atidarymo dieną aplinkinių kiemų gyventojų papuoštas gėlėmis. Į jaukią skulptūros atidengimo ceremoniją susirinko rašytojos artimieji, draugai, jos talento gerbėjai ir tie, kas savo darbais prisidėjo prie šio skvero sutvarkymo ir skulptūros pastatymo.

„Kai mes pagaliau pastatėme skulptūrą, mus stebėjo daug susirinkusių gyventojų. Vieni jos labai laukė, kiti šiaip smalsavo. Tik vienas vyriškis, stebėjęs mūsų darbą kone visą dieną, galiausiai priėjęs prie mūsų pasukiojo pirštu prie smilkinio ir pasakė, kad mes, suaugę žmonės, tokiais niekais užsiimame“, - juokėsi K.Jaroševaitė, pridėdama, kad jos nuomone, tokie savaip išprotėję žmonės visuomenei labai reikalingi.

Skulptūrą atidengti buvo patikėta Seimo pirmininkei Irenai Degutienei ir prie projekto įgyvendinimo ženkliai prisidėjusios įmonės „Lietuvos dujos“ vadovui Viktorui Valentukevičiui. Atidengimo ceremonija baigėsi Vytauto V.Landsbergio atlikta daina. „Kai Jurga sirgo ir gydėsi Švedijoje, man parašė laiškelį, kad be mano labai liūdnų romansų, jai būtų dar niūriau“, - prisiminimais dalinosi muzikantas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių