Apie paramą Ukrainai paklausė Lietuvoje gyvenančio ruso – atsakymas šokiravo

  • Teksto dydis:

LNK žurnalistas Paulius Skučas Vilniaus centrinėse gatvėse kalbino praeivius – šių teiravosi ar jie aukoja Ukrainai ir jei taip, ar dar nepavargo to daryti. Atsakiusiesiems jis padovanojo savo dukrytės rankų darbo Ukrainos vėliavėlę.

Pirmasis pašnekovas buvo rusas. Jis rėžė, kad nieko neaukoja, neturi televizoriaus ir nežino, kas dabar dedasi pasaulyje. „Norėjau paklausti, ar aukojate Ukrainai?“ – pasiteiravo žurnalistas. 

Tačiau netrukus sulaukė akibrokšto: „Man p***i“, – atkirto pagyvenęs vyras. O paklaustas, kodėl žodžių į vatą nevyniojo ir toliau: „Man neįdomu“. „Jums nerūpi? Juk ten vyksta karas“, – kitaip perklausė P. Skučas.

„Pas mane nėra televizoriaus, aš nežiūriu“, – atkirto pašnekovas.

Dauguma sutiktų brandesnio amžiaus moterų teigė prisidėjusios finansiškai – dažniausiai kartą. O štai viena praeivė buvo atvira – iki šiol nepaaukojusi, tačiau neatmetė galimybės to padaryti ateityje.

Visas vaizdo įrašas – LNK reportaže:

Kitos sutiktos moters nuomone, vangumas nejaučiamas: „Manau, kas galėjo, tas ir paaukojo. Informacijos daug, visi suprantame, kad šis karas greit nesibaigs. Manau, žmonės pataupys ir paaukos vėl“, – svarstė ji.

O štai dar vienas sutiktas vyriškis prasitarė iki šiol paaukojęs dešimt eurų. Žurnalistui pasiteiravus, ar jis dar ketina prisidėti ateityje, šis atsakė: „Jei reikės, tai ir paaukosiu. Jei nereikės, gal paaukos valstybė“.

Paskutinioji pašnekovė buvo pati aktyviausia – ji jau nuo karo pradžios kiek galėjo prisidėjo tiek pinigais, tiek paaukotais daiktais. Moteris, atviravo, kad šiuo metu yra bedarbė, tačiau teigė besistengianti kas savaitę prisidėti prie finansinės paramos karo niokojamai šaliai. Praeivė sakė labai besidžiaugianti, kad jos artimoje aplinkoje joks vangumas remiant Ukrainą nejaučiamas.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeLietuvos gyventojaiaukosaukos Ukrainai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių